Vodja poslanske skupine SMC dr. Simona Kustec Lipicer

Dr. Simona Kustec Lipicer je mladost preživela v Kamniku, med najmlajšimi doktoricami političnih znanosti pa postaja ena najvplivnejših političnih osebnosti v Sloveniji. Julija 2014 je postala ena ključnih oblikovalk novih politik in politične kulture. Kot vodja največje poslanske skupine v zgodovini Slovenije, ki šteje 35 poslank in poslancev in kot podpredsednica SMC, se je čez noč soočila z upravljavskimi izzivi, ki jih je desetletje spremljala ter raziskovala kot ena bolj pronicljivih politologinj.

Simona Kustec Lipicer je članica številnih delovnih teles Državnega zbora RS ter stanovskih in politoloških društev doma in v tujini. Preden je sredi leta 2014 vstopila v politiko, je namreč 15 let delala kot visokošolska učiteljica in raziskovalka na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Velja za strokovnjakinjo na področjih analize politik in javne politike, vrednotenja javnih politik, volilnih študij in volilnih kampanj, menedžmenta v javni upravi, regulatorne politike in RIA ter javnih politik športa.

Poleg aktivne poklicne poti pa živi običajno zasebno življenje. Je mama odraščajoče hčerke in sina, ki jima skuša predstaviti predvsem zanimiv in zabaven del njene sedanje službe. Trenutke zase rada preživi s knjigo v roki, športnimi copati na nogi in v družbi svoje družine ter potrpežljivih in vztrajnih spremljevalcev. Je oseba, ki ima visoko spoštovanje do narave in do ljudi z znanjem, ki so zavezani temeljnim civilizacijskim vrednotam, so odprti, dobronamerni in lucidni. Pozorna in podporna je za ranljive družbene skupine, je vestna krvodajalka, podpornica humanitarnih društev, velika simpatizerka in navijačica športnikov invalidov. Je verna in zagovornica LGBT skupnosti.

Dr. Simona Kustec Lipicer poudarja: »Zavezani smo k delovanju za ljudi, za socialno pravičnost, trajnostni razvoj, za prihodnjo dobrobit vseh nas