Vlada dr. Mira Cerarja začela obisk na Koroškem

Danes je vlada začela z obiskom koroške regije. Člani vlade so se najprej sestali na delovnem posvetu, sledijo pa ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov, popoldan pa skupno srečanje z naslovom Regionalni razvojni dialog za Koroško.

Predsednik vlade dr. Miro Cerar se bo odpravil v vse tri koroške doline. Skupaj z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom bo obiskal lesno podjetje Gašper v Radljah ob Dravi in družbo Metal Ravne, v Slovenj Gradcu pa bo sam obiskal podjetje KO-SI in si na srednji šoli ogledal učne delavnice s področja lesarstva. Ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc se bo pridružil med njenim obiskom Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar se bo srečal z načelniki upravnih enot, kasneje pa tudi s predstavniki nevladnih organizacij. Minister za finance Dušan Mramor Finančni urad Dravograd, minister za pravosodje Goran Klemenčič pa bo v Slovenj Gradcu obiskal okrožno državno tožilstvo in okrožno sodišče.

Ministrica brez resorja, pristojno za področje razvoja, strateške projekte in kohezijo Alenka Smerkolj pa bo obiskala Regionalno razvojno agencijo za Koroško v Dravogradu.

Aktivnosti za izgradnjo severnega dela tretje razvojne osi bo ob 13. uri na Prevaljah predstavil minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.

Nato pa zvečer sledi srečanje predsednika SMC dr. Mira Cerarja s člani Lokalnih odborov SMC Koroške v Šmartnem pri Slovenj Gradcu. Prisotni bodo tudi ostali predstavniki vodstva stranke.

CA7bHXaWEAIE57U CA7sAb6WQAAeMxH CA7UgjuXEAETNHu CA70xL9U8AAA_ZE

Celotni program vladnega obiska na Koroškem (v pdf obliki, velikost 2,13 MB)

Foto: KPV