Znana so navodila in smernice za vrnitev otrok v šolo 

Minuli teden je ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport javnost seznanilo z datumom ponovnega odprtja šol in vrtcev. 18. maja bodo svoja vrata najprej odprli vrtci, osnovne šole za prvo triado učenk in učencev ter srednje šole za zaključne letnike. 

Nekoliko kasneje se v šolske klopi vračajo tudi učenci 9. razredov osnovnih šol. Odprli se bodo tudi razredi v osnovnih šolah s prilagojenim programom, glasbene šole, zadnji letniki ljudskih univerz in vsi varstveni zavodi, ki so ta trenutek zaprti. Ministrstvo je vsem ravnateljem in ravnateljicam posredovalo smernice in navodila, ki so jih pripravili skupaj z nacionalnim inštitutom za javno zdravje in zavodom za šolstvo.

Ministrstvo je v teh dneh objavilo obrazec za oddajo vloge za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka, do katerega so upravičeni izredni študentje. 

Ministrica dr. Simona Kustec je v sredo, 6. maja, obvestila javnost o sprejetem odloku o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti, ki ga je vlada sprejela istega dne. Gre za sproščanje ukrepov na področju vrhunskega in tekmovalnega športa. 

Dan zatem se je ministrica srečala z Damijanom Lazarjem, predsednikom Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenski paraolimpijski komite. Sestanek je bil spoznavne narave in namenjen izmenjavi informacij o aktualnem stanju na področju športa. Vsi skupaj si želimo, da šport invalidov ne gre po poti pomilovanja, ampak po poti razvoja in napredka, je na sestanku poudaril predsednik Zveze.