Znana lista kandidatov SMC na bližnjih volitvah

Svet stranke modernega centra (SMC) je na današnji seji potrdil seznam kandidatk in kandidatov stranke na letošnjih državnozborskih volitvah in imenoval nova podpredsednika stranke. To sta postala dosedanji podpredsednik dr. Milan Brglez in Lilijana Kozlovič. Dosedanja podpredsednica dr. Simona Kustec Lipicer pa je naznanila svojo vrnitev v znanstvene kroge. Častna podpredsednica stranke je z odločitvijo izvršnega odbora, s katero je predsednik stranke dr. Miro Cerar danes seznanil tudi svet, postala Violeta Bulc.

Osrednja točka, ki so ji člani sveta danes namenili tudi največ pozornosti, je bilo glasovanje o kandidatkah in kandidatih za volitve v državni zbor. Na seznamu se je znašlo 87 imen, saj eden od kandidatov kandidira v dveh volilnih okrajih. Jedro seznama predstavljajo poslanke in poslanci sedanjega sklica, med katerimi se za kandidaturo ni odločila le peščica, med imeni na listi, ki so v javnosti prepoznavna, pa sta sedanja ministra dr. Peter Gašperšič in Zdravko Počivalšek.

O ekipi, s katero se podaja na letošnje volitve, bo predsednik stranke dr. Miro Cerar spregovoril v izjavi, ki jo bo medijem podal jutri.