Simonu Zajcu zelena luč odbora

Pred odborom Državnega zbora za infrastrukturo, okolje in prostor se je danes predstavil kandidat SMC za ministra za okolje in prostor Simon Zajc. Odbor je z 10 glasovi za in 5 proti sklenil, da je bila njegova predstavitev ustrezna. Kandidata čaka še glasovanje na seji državnega zbora, ki bi bo predvidoma v sredo.

Simon Zajc je napovedal vztrajanje pri prioritetah in aktivnostih, ki so jih na ministrstvu za okolje in prostor zastavili v prvih šestih mesecih od začetka mandata nove vlade. “V zadnjih šestih mesecih smo intenzivno delali, prepoznali probleme, zastavili prioritete, predvideno časovnico in aktivnosti. Če mi boste to omogočili, bomo z delom nadaljevali takoj,” je dejal. Med ključnimi projekti je izpostavil prenovo gradbene in stanovanjske zakonodaje, zakona o vodah ter ureditev področja odpadkov.

Osvežitev stanovanjske zakonodaje je nujna, saj mladi vse težje pridejo do stanovanja, kredita, celo najema. Stanovanjski sklad bo gradil stanovanja le še za oddajanje, neprofitno najemnino bo nadomestila stroškovna, država pa bo garantirala za kredite za mlade družine.