Z veseljem sporočamo: Izšla je druga številka strankinega časopisa Naša sredina – zagotovite si svoj izvod

Z veseljem vam sporočamo, da je izšla druga številka strankinega časopisa Naša sredina, ki je namenjen tako članstvu kot seznanjanju čim širšega kroga bralk in bralcev z delom naših poslancev oziroma poslanske skupine, vladne ministrske ekipe in seveda stranke. Nova številka Naše sredine je zaenkrat na voljo le v tiskani obliki.

Osrednji intervju z naslovom “Naša beseda v politiki velja, to dokazujemo vsak dan” je tokrat namenjen našemu generalnemu sekretarju dr. Eriku Kopaču, kjer je spregovoril o začetkih in nastanku stranke SMC, o procesu oblikovanja programa stranke, o tem, kaj ga je do sedaj najbolj presenetilo ter aktualnem stanju v slovenskem političnem prostoru in perečih temah. Tako uvodna beseda predsednika dr. Cerarja kot nekatere ostale vsebine so namenjene zelo pomembni in aktualni temi – vodi in obnovljivim virom. V profilu smo podrobneje predstavili ministra za infrastrukturo dr. Petra Gašperšiča, sicer tudi ustanovnega člana SMC. Celo stran smo namenili tudi enemu izmed osrednjih projektov naše vlade – drugemu tiru.

V kolumnah sta razmišljala poslanec dr. Mitja Horvat in poslanka Anita Koleša ter poslanec dr. Dragan Matić. O stališčih SMC so pisali vodja poslanske skupine SMC in podpredsednica stranke dr. Simona Kustec Lipicer in poslanci Simon Zajc, Jani Moderndorfer in Igor Zorčič. Med poslanskimi novicami smo povzeli nekatere obiske naših poslancev in poslank na terenu in novice iz državnega zbora ter ministrstev. Ponovno smo izrazili tudi podporo prizadevanjem upokojencev za uskladitev pokojnin še v tem letu.

Predstavili smo vse predsednice in predsednike naših lokalnih odborov, regijske koordinatorje in nedavne dogodke v lokalnem okolju. S ponosom smo v besedi in sliki opisali tudi začetek Akademije SMC, kjer je prva generacija aprila pričela z uvodnimi predavanji. V besedi in sliki pa smo predstavili tudi javno tribuno o migrantski krizi, ki je potekala marca, ko je na vprašanja državljank in državljanov odgovarjal predsednik vlade dr. Miro Cerar.

Stranka SMC sicer dnevno obvešča javnost prek svoje spletne strani, strankinega FB profila in Tviterja o aktivnostih sekretariata, dogajanjih v parlamentu in vladi ter seveda o dejavnostih strankinih odborov po vsej Sloveniji. Na terenu, pri naših lokalnih odborih, pa so se pogosto pojavljala vprašanja o strankinih poslancih, ki so novi obrazi v politiki, ljudeh na sekretariatu in nenazadnje o naših ministricah in ministrih, zato smo se skozi časopis odločili predstaviti ljudi, ki so srce stranke, prav tako pa aktivnosti, dogodke, novice ….

Nova številka časopisa je načrtovana v juniju, na svoje naslove pa časopis prejmete vse članice in člani ter naročniki, na voljo pa je tudi na sedežu stranke v Ljubljani, v pisarnah lokalnih odborov po vsej Sloveniji in na nekaterih mestih, ki jih bodo določili posamezni lokalni odbori v svojem kraju. Časopis je brezplačen.

Naročilnica na časopis

Na časopis se lahko v Sloveniji tudi brezplačno naročite. Število izvodov je omejeno.

Vabimo vas, da izpolnite spletni obrazec, ali pa izpolnite spodnji obrazec, ga natisnete in nam ga pošljete po pošti na naslov: Stranka modernega centra (SMC), Beethovnova 2, 1000 Ljubljana ali pa skeniranega oziroma elektronsko izpolnjenega po e-pošti na pr@strankasmc.si.

Naročilnica v pdf obliki (velikost 1,18 MB)

Elektronsko verzijo prve številka časopisa si lahko ogledate TUKAJ

Naslovnica druge številke Naše sredine:

naša_Sredina24