Z veseljem se pridružujemo kolesarski akciji Pripelji srečo v službo, poslanec Zajc: Vožnja s kolesom, je vožnja v otroštvo

Ker je tudi med nami nekaj kolesarjev, smo se z veseljem pridružili pobudi Pripelji srečo v službo, katere glavni cilj je spodbujanje kolesarjenja na delo. Akcija se je začela v ponedeljek, 16. maja, in traja do petka, 10. junija. Še je čas, da se pridružite, sestavite svojo trojko, ali pa sodelujete kot posamezniki. Mednarodne raziskave namreč kažejo, da kolesarjenje vpliva na povečan občutek sreče. Povečevalo naj bi delovno učinkovitost ter posledično izboljševalo odnose s sodelavci. Tudi naš poslanec Simon Zajc se redno vozi na delo v državni zbor s kolesom: “Kolo ima poleg očitnih okoljskih koristi še mnogo drugih. Zjutraj te zbudi, napolni z energijo, predvsem te pa popelje v otroštvo, ko si se brezkrbno s prijatelji vozil po okolici. Tako je vožnja v službo, šolo ali po drugih odraslih opravkih v resnici vožnja v otroštvo.”

S tem zapisanim zato povabimo – Veselo na kolo!

kolesarimo

Vsakodnevna pot v službo je, v nasprotju s pogosto gnečo na cesti in spremljajočo slabo voljo, lahko prijetna izkušnja. Dan lahko začnemo umirjeno, dobre volje in bolj srečni že na poti na delo. Nacionalni projekt Pripelji srečo v službo je namenjen promociji uporabe kolesa kot prevoznega sredstva za pot v službo. S projektom želijo zaposlene spodbuditi k temu, da že pred službo naredijo nekaj dobrega za svoje razpoloženje, telesno pripravljenost, pa tudi za denarnico ter, ne nazadnje, za okolje.

Telesna aktivnost ima dokazane pozitivne učinke na splošno počutje ljudi. Kolesarjenje združuje obliko vadbe in prijazen način potovanja. Uporaba kolesa za pot v službo kolesarje zjutraj prebudi in napolni z energijo za ves dan, deluje protistresno, posamezniki pa so tako bolj zadovoljni, učinkoviti, srečni in samozavestni v primerjavi s sodelavci, ki se poslužujejo drugih načinov prevoza.

Več o projektu lahko preberete TUKAJ.