Vse najboljše Slovenija!

Vse najboljše Slovenija!

Trideset let državnosti je moment za temeljit razmislek o našem položaju, naši skupni prihodnosti. Kljub napeti atmosferi v naši državi lahko realno ugotovimo, da nam gre dobro. Res je, da nas kregarije ovirajo pri tem, da bi bilo še bolje, a vsekakor smo v teh treh desetletjih postavili na noge državo, zgradili močno gospodarstvo in zagotovili socialno stabilnost ter se pridružili najbolj razvitim državam.

Pa seveda še vedno nismo popolnoma zadovoljni. Hočemo več. In prav je tako. Ni pa prav, da ne znamo ceniti doseženega. Samo, če bomo ponosni na uspehe, bomo znali premagati ovire do tega “več”, ki si ga vsi skupaj želimo. Samo, če znamo poleg kritike vsaj tu in tam izustiti tudi pohvalo, bomo lahko imeli realno sliko stanja in našli pot do še boljšega, k čemer stremimo.

V Stranka SMC vodimo politiko sodelovanja, ki je edina prava na poti do razvoja, ki si ga 🇸🇮 zasluži. Namesto, da se zapičimo v vsako točko, ki nas razdvaja, se trudimo razlikam navkljub pozornost usmerjati v tisto, kar nas združuje in na tem graditi našo razvojno politiko.

Pred nami so leta, ko bomo trasirali pot Slovenije za prihodnjih trideset let. Zastavimo jo tako, da gradimo prihodnost na doseženih uspehih, kot tudi na izkušnjah napak in pomanjkljivostih, ki jih lahko odpravimo. V odločanje o našem skupnem življenju vključimo nove, mlade generacije in se potrudimo, da jih ohranimo doma.

Drage Slovenke, dragi Slovenci, iskrene čestitke ob 30. letnici samostojne Slovenije!

Zdravko Počivalšek