Volilni in programski kongres SMC bo oktobra

Predsednik Stranke modernega centra dr. Miro Cerar je v današnji izjavi za javnost in v pismu članom napovedal, da bo v oktobru sklical volilni in programski kongres stranke. Stranka sicer z ekipo štirih ministrov, desetih poslank in poslancev ter s sekretariatom in aktivnimi člani lokalnih odborov normalno nadaljuje delo.

Predsednik dr. Cerar je o rezultatu evropskih volitev dan po volitvah, v ponedeljek 27. maja, razpravljal s člani vodstva stranke. Strinjali so se, da slab volilni rezultat zahteva podrobno analizo, nekatere kadrovske spremembe in temeljito programsko prenovo.

Z ministrico in tremi ministri, desetimi poslankami in poslanci, župani ter županjo Maribora, Osilnice, Beltincev ter strankinim sekretariatom in aktivnimi člani lokalnih odborov ima SMC dovolj močno ekipo, da bo zmogla kritično razpravo in nujno prenovo.

Liberalno – socialne vrednote, ki so Slovenijo popeljale iz krize, so na letošnjih volitvah po Evropi pridobile na pomenu, zato želimo še naprej  biti njihov glas doma.

V ta namen bo stranka pričela priprave na jesenski volilni in programski kongres, ki bo sklican oktobra.