Vodja PS SMC Kustec Lipicer v Ormožu: V SMC imamo veliko srce tudi za dobrodelnost

V stranki SMC imamo veliko srce tudi za dobrodelnost, je pomen današnjega delovnega obiska izpostavila vodja PS SMC dr. Simona Kustec Lipicer, ki je obiskala LO SMC Ormož, kjer si je najprej skupaj s predsednico lokalnega odbora Ormož mag. Mojco Žnidarič in sekretarjem Stankom Podgorelcem ter županom občine Ormož in prisotnimi ogroženimi prebivalci ogledala problematičen udor zemlje v kraju Vičanci. Je območje opuščenega rudnika, kjer se vdira zemlja in resno ogroža družine, ki prebivajo v bližini. Po pogovoru z njimi jim je dejala, da bo storila vse kar je v njeni moči , predvsem, da opozori pristojne službe na resnost problema in poziv k njeni rešitvi.

Sledil je ogled UE Ormož na čelu z direktorico Ireno Meško Kukovec. V predstavitvi njihovega dela je izpostavila problematiko in dosedanje dosežke UE. Je ena izmed vzornih UE, z dobro organiziranim delom dosegajo odlične rezultate, za kar se jim je dr. Kustec Lipicerjeva tudi osebno zahvalila.

V Psihiatrični bolnišnici Ormož, kjer je najprej prisluhnila direktorici bolnišnice Majdi Keček njeni kratki predstavitvi bolnišnice in njihovega dela, si je potem skupaj s mag. Mojco Žnidarič in članico sveta zavoda Moniko Ivanuša ogledala bivalne in delovne prostore. Izrazila je veliko pohvalo nad odličnim in težkim delom, ki ga opravljajo v vsakodnevni skrbi za paciente. Prav tako je ena vzornih bolnišnic, ki pozitivno poslujejo in sledijo novim sodobnim trendom v skrbi za svoje paciente in za njihovo dobro počutje. Moč je razbrati dobro razumevanje in slogo tudi med zaposlenimi je še dodala dr. Simona Kustec Lipicer. Zahvalila se je za topel sprejem in izčrpno predstavitev.

V gradu Ormož, kjer je sledila predaja licitiranih slik, za katere so člani in članice LO SMC Ormož nesebično darovali svoj prispevek za pomoč Žanu , kateri je že od rojstva priklenjen na invalidski voziček. Licitirane slike so poklonili okoliški slikarji in za nakup dveh slik, eno v imenu sekretariata stranke SMC in eno v imenu LO SMC Ormož so se licitirale za pomoč Žanu v omenjenem LO. Sredstva so namenjena za nujen nakup novega prilagojenega vozila družini. Najprej se je v imenu LO SMC Ormož mag. Mojca Žnidarič, zahvalila za vso podporo in prispevek k odločitvi in darovanju sredstev svojim članom in članicam, ter sekretariatu. V svojem poslanstvu smo majhni, vendar s svojimi dejanji lahko pripomoremo k izpolnitvi cilja nekomu, ki ga sam ne more doseči in to nas dela velike, je še dodala. V svojem govoru, se je vodja PS SMC dr. Simona Kustec Lipicer prisrčno zahvalila za povabilo na tak dogodek in dejala, da so ti trenutki najlepši v njenem življenju, ko človek pristopi k pomoči potrebnemu in odpre srce. In v LO SMC Ormož so storili ravno to. In to je tisto kar nas povezuje, bogati in dela močnejše in kar je najpomembnejše, da je to osnovno vodilo stranke SMC. In za to si bomo skupaj še naprej prizadevali. V kratkem govoru prisrčno zahvalila tudi Žanova mama Martina in dejala, da kljub težavam, ki ji preživljajo so takšni trenutki, ko jim nesebično priskočijo ljudje na pomoč, nekaj za kar je vredno živeti in vztrajati. Sledil je intervju za prisotne medije.
V občini Murska Sobota, se je vodja PS SMC skupaj s poslanko dr. Jasno Murgel, poslancem Dušanom Radičem, podžupanom mag. Boštjanom Berlakom ter člani in članicami LO SMC Murska Sobota udeležila proslave ob mednarodnem dnevu Romov. Nagovor sta imela tudi predsednik Zveze Romov Slovenije, Jožek Horvat Muc in podžupan občine Murska Sobota mag. Boštjan Berlak, ki sta tudi člana SMC Murska Sobota. Izpostavila sta pomen odličnega sodelovanja v lokalni skupnosti, preprečevanju kakršnekoli nestrpnosti in nasilja, ter, da je potrebno še veliko postoriti k izboljšavi, tako na področju sistemskega pristopa zakona, kot tudi v dobrih medsebojnih odnosih, ki so na tem področju odlični.

V dvorcu Rakičan, kjer so se kasneje sestali člani in članice LO z vodjo PS SMC dr. Simono Kustec Lipicer, poslancem Dušanom Radičem in poslanko dr. Jasno Murgel, je sledil konstruktiven pogovor, predstavitev dela Vlade, poslanske skupine SMC in načrtov v prihodnje. Veseli, za organizacijo takšnega skupnega srečanja, poudarjajo v LO, da bi takšnih srečanj in prisotnost pomembnih vidnih članov stranke v lokalnem okolju moralo biti še več in pogosteje. V poznih večernih urah, je delovni obisk vodja PS SMC dr. Simona Kustec Lipicer sklenila z besedami, da samo skupno dobro razumevanje, podpora, dialog in predvsem sodelovanje, prinesejo želene rezultate in poudarila pomembnost skupnega vztrajanja na tej poti. Zahvalila se je za vso pozornost in gostoljubnost, ki jo je bila deležna ves dan obiska z željo, da se kmalu zopet srečamo.