Vodja PS SMC in podpredsednica stranke dr. Simona Kustec Lipicer pod Najevsko lipo tudi na “ženskem razmisleku”

V soboto, 2. julija, je potekalo že 26. vseslovensko srečanje pod Najevsko lipo. Po stari podeželski navadi so se ob koncu tedna ljudje zbrali pod vaško lipo in se pogovorili o aktualnih zadevah. Letos je že drugič zapored potekal tudi ”ženski razmislek pod lipo”, ki se ga je udeležila tudi vodja poslanske skupine SMC in podpredsednica stranke dr. Simona Kustec Lipicer. Tema letošnjega pogovora je bila odgovornost za javno besedo.

Kot je dejala dr. Kustec Lipicer je odgovornost do javne besede pomembna stvar zaradi tega, da se izrečena beseda in s tem zavest in obljuba, ki smo jo dali ljudem, pojavi tudi v praksi in se izpolni. ”Velike besede niso potrebne, pomembno je, da izrečeno besedo tudi udejanjimo,” je še dodala.

20160702_101543

Dogodka pod Najevsko lipo sta se udeležila tudi poslanca SMC Danilo Anton Ranc in Ivan Škodnik ter članice in člani SMC iz koroške regije. Z uvodnim nagovorom je začela županja občine Črna na Koroškem, sledil je slavnostni govor akademika Borisa Pahorja s poudarkom na pomembnosti ohranjanja slovenske identitete in slovenskega jezika. Druženja pod Najevsko lipo, ali kot ji, zaradi veličastne starosti pravijo tudi mati vseh lip, se udeležijo državniki in državljani, srečanje je organizirano že od osamosvojitve.

20160702_102804

Po dogodku je ob samem vznožju mogočne Pece sledilo tudi srečanje članic in članov SMC koroške regije z vodjo poslanske skupine SMC dr. Simono Kustec Lipicer ter obema koroškima poslancema. Predstavljene so bile aktivnosti za vzpostavitev lesnega centra na Koroškem ter postopki realizacije 3. razvojne osi.