Vodja PS SMC dr. Simona Kustec Lipicer: NPU je samostojen neodvisen organ

Vodja poslanske skupine SMC dr. Simona Kustec Lipicer se je odzvala na današnje dogajanje v državnem zboru. Dejala je, da so poslanci in poslanke SMC za preiskavo izvedeli danes zjutraj na začetku redne seje DZ. “Verjamemo, da bo NPU(Nacionalni preiskovalni urad) v okviru svojih pristojnosti strokovno opravil svoje delo.”

Pojasnila je tudi, da sta se poslanka in poslanec SMC, ki sta člana Komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, v okviru svojih pristojnosti udeležila sklica današnje izredne seje na terenu: “Glede na to, da sta se oba poslanca odzvala na ta sklic, absolutno verjamem v to, da je bil ta sklic korektno izveden.”

Na očitke, da je v preiskavo vpletena SMC, odgovarja: “Kategorično zavračam kakršnekoli takšne politične ocene in insinuacije.” NPU je samostojen neodvisen organ.”

Glede preiskav v državnem zboru je pojasnila, da mora NPU svoje delo opravljati v okviru svojih pristojnosti in da so v današnjem primeru predstavniki NPU na pooblaščen način vstopili predstavniki zgradbo državnega zbora.