Vodja PS SMC dr. Simona Kustec Lipicer: Le s trdno koalicijo lahko sprejemamo odločitve za prihodnost

Koalicijski partnerji so danes sklenili kompromis o davčnem prestrukturiranju, s katerim so zadovoljni, kar dokazuje tudi to, da imajo skupne cilje. Vodja poslanske skupine SMC dr. Simona Kustec Lipicer je ponovno poudarila pomen trdnosti koalicije: “Verjamemo, da lahko le s stabilno, trdno in odgovorno koalicijo sprejemamo odločitve za prihodnost. Danes smo govorili o prihodnosti, ki bo dajala elan, spodbude in prostor za dobro počutje in kakovostno življenje ljudi v prihodnje.”

Dr. Kustec Lipicer je še pojasnila, da je največ usklajevanj terjala dohodninska lestvica, a so partnerji dosegli kompromis, ki na eni strani spodbuja gospodarsko konkurenčnost, na drugi pa ohranja socialni čut. Pozdravila je tudi odločitve koalicijskih partnerjev iz SD, ki so jih sprejeli v zadnjem času “na način, da so stabilen in trden del koalicije”.

Dodala je tudi, da so koalicijski partnerji razpravljali tudi o demografski politiki. “Govorili smo trije koalicijski partnerji s skupnimi izzivi, ki jih moramo skupaj nasloviti.”