Vodja PS SMC dr. Kustec Lipicer ob 2. obletnici volitev: Treba je prekiniti politike, ki so služile osebnim interesom

Vodja Poslanske skupine SMC in podpredsednica stranke SMC dr. Simona Kustec Lipicer je ob 2. obletnici državnozborskih volitev, ki so potekale 13. julia 2014, spomnila, da volja volivcev in volivk, da SMC podelijo 36 poslanskih mandatov, ni bila naključje: “Bila je jasna odločitev, z jasnim sporočilom.”

Nadaljevala je, da je treba prekiniti politike, ki so služile osebnim interesom in na račun državljank in državljanov: “Kot družba smo v preteklih letih in obdobjih prav zaradi takšnega odnosa delali močne korake nazaj, namesto, da bi bili usmerjeni v prihodnost.” Dodala je, da so to bili razlogi, zakaj so volivke in volivci upravičeno pričakovali drugačno politiko in odgovornejši odnos politike do državljank in državljanov: “To so visoki cilji, vendar vam iz osebnih izkušenj zagotavljam, da so uresničljivi, pod pogojem, da bomo vztrajni, se med seboj spoštovali, se slišali, bili odločni in enotni.”

Poudarila je, da so to tiste glavne lastnosti, ki krasijo in povezujejo tudi poslansko skupino SMC. Ob tem jim je izrekla iskreno zahvalo: “Za vse vaše delo, vsa odrekanja, vso potrpežljivost, vso vizijo in optimizem, ki ga s svojim delovanjem že dve leti vnašate v skupno poslanstvo. Hvala vam in vsem tistim, ki nas spremljate in podpirate in nam vlivate moč pogum in odločnost za delo tudi v prihodnje. Gradimo dalje, skupaj.”