Vodja PS Kustec Lipicer in poslanec Kavčič na delovnem obisku v Ljutomeru in otvoritvi pisarne lokalnega odbora

Vodja poslanske skupine SMC dr. Simona Kustec Lipicer je skupaj s poslancem mag. Aleksandrom Kavčičem, ki izhaja prav iz občine Ljutomer, obiskala Upravno enoto in se sestala z načelnico, nato pa sta obiskala Dom starejših občanov, kjer ju je sprejel direktor doma.

Skupaj s predsednico lokalnega odbora Ljutomer Saro Karbo so gostovali na Radiu Maxi, podali kratek intervju o delovnem obisku in prizadevanjih za reševanje lokalne problematike, otvoritvi pisarne lokalnega odbora ter možne usmeritve na področju turizma in gospodarstva v občini.

V svojem nagovoru na otvoritvi pisarne je dr. Simona Kustec Lipicer poudarila pomen delovanja SMC, predvsem v smislu povezovanja in delovanja za vse državljane in državljanke in pomembno vlogo, ki jo imajo lokalni odbori za delovanje stranke.

Predsednica LO Sara Karba, se je v nagovoru zahvalila vodji PS in poslancu, da sta se udeležila otvoritve pisarne, izpostavila pomembno vlogo lokalnih odborov, delo občinskih svetnikov v občinah Križevci in Ljutomer, ter nekaj odmevnih dosežkov za katere so si prizadevali , med drugim tudi povišanje denarne postavke v proračunu za rojstvo otroka.

Poslanec Kavčič, je v govoru izpostavil predvsem svojo vlogo kot povezovalni člen med občani Ljutomera, v prizadevanju za lokalno dobrobit, in poslanca v državnem zboru. Obiski na terenu in stik z ljudmi je najbolj pomemben saj iz prve roke izveš pomembne podatke, ki so pogoj za dobro delo poslanca.

Prav tako, sta se v svojem govoru zahvalila za povabilo generalni sekretar Jože Artnak in svetovalec za nacionalno varnost v kabinetu Predsednika vlade dr. Erik Kopač. Generalni sekretar je pojasnil načela in stališča stranke SMC, prizadevanja tako na lokalni, kot tudi državni ravni. “Samo skupaj lahko gradimo trdno prihodnost za vse generacije” je dodal. Na otvoritvi so bili prisotni še poslanca Dušan Radič in mag. Branislav Rajič, vodja lokalne mreže Ksenija Flegar in številni drugi.