Vodja poslanske skupine Igor Zorčič: “SMC bo dala glasove sredinski vladi”

Vodja poslanske skupine SMC Igor Zorčič se je danes srečal s Predsednikom republike Borutom Pahorjem, ki se z vodji parlamentarnih strank posvetuje o podelitvi mandata za oblikovanje prihodnje vlade.

Zorčič je po pogovoru s predsednikom povedal, da si “SMC želi sredinske vlade”, za kar po njegovem mnenju obstajata realna možnost in politična volja. “Po naši oceni obstaja kritična masa glasov, ki v oblikovanju prihodnje vlade trenutno daje prednost Marjanu Šarcu in vladi, za kakršno si zavzemamo v SMC. Na njem je odgovornost za pripravo koalicijske ponudbe za stranke, ki smo udeležene v pogajanjih in strinjam se, da časa za usklajevanje – če želimo do vlade priti čim prej – ni več veliko.” Za SMC je v teh pogajanjih ključna vsebina, razvojne prioritete Slovenije v prihodnjem mandatu.

Na vprašanje o možnih partnerjih, ki bi prihodnji vladi zagotovili širšo podporo, je Zorčič odgovoril, da SMC v široki koaliciji ne vidi težav in da bo prihodnja vlada v vsakem primeru zahtevala veliko usklajevanja, prilagajanja in sodelovanja.