Vodja poslanske skupine Igor Zorčič: Izključitev Milana Brgleza ni bila zrežirana, zrežirana je bila njegova samokandidatura za mesto predsednika DZ

Vodja poslanske skupine Igor Zorčič je v današnji izjavi za medije povedal, da izključitev Milana Brgleza iz stranke SMC ni bila zrežirana, zrežiran pa je bil poskus njegove samokandidature za mesto predsednika Državnega zbora. Poudaril je tudi, da povezovanja SMC s SDS ni na vidiku, saj si stranka prizadeva za vstop v sredinsko koalicijo.

https://www.facebook.com/StrankaSMC/videos/2017706418479026/

 

SMC si prizadeva izpolniti zaveze iz predvolilnega časa. “Smo v občutljivem obdobju, ko že nastajajo obrisi neke bodoče koalicije in v tem obdobju si dejansko stranka ne more privoščiti, da eden od najbolj vidnih članov, podpredsednik stranke ne spoštuje demokratično sprejetih odločitev organov stranke in solira v tej zgodbi, ko moramo biti najbolj enotni,” je dejal poslanec Zorčič. Ob tem je ocenil, da je Brglez bistveno oslabil pogajalsko pozicijo stranke s tem, ko se je sam ponujal za mesto predsednika DZ.

Odločitev stranke je povsem jasna, povezovanja s SDS ni na vidiku. Je pa sedaj jasno, da bo imela SMC devet poslanskih glasov. Če bo Brglez ostal v poslanski skupini SMC, vzvodov, da bi ga izključili namreč ni, pa Zorčič upa, da bo deloval kolikor toliko konstruktivno. V stranki si bomo prizadevali, da bo poslanska skupina ostala skupina stranke. Milana Brgleza ne nameravamo pozivati k vrnitvi mandata, o svoji usodi naj odloča sam.

Zorčič je tudi jasno povedal, da je Milanu Brglezu prenehala funkcija podpredsednika stranke, saj podpredsednik ne more bit nekdo, ki ni član stranke.