V SMC podprli zahtevo za preiskavo o nabavi zaščitne opreme

Poslanke in poslanci SMC so podprli zahtevo za ustanovitev parlamentarne preiskave o stanju, ravnanju, zalogah, naročilih in nabavah zaščitne opreme. V SMC si prizadevamo, da se širša javnost seznani z vsemi argumenti in dejstvi.  Verjamemo namreč, da se bodo le tako razčistila vsa dejstva in analizirali vsi pomembni dogodki.

Želimo si, da dobijo vsi deležniki priložnost, da argumentirajo in dokažejo svoje delovanje v zvezi z nabavo zaščitne opreme. Tudi minister Zdravko Počivalšek je k delu že pozval pristojne organe, torej policijo, sodišče in tožilstvo. Seveda pa kot legitimno sprejemamo tudi parlamentarno preiskavo in si želimo, da se na mizo položijo vsi argumenti in vsa dejstva. Za delo preiskovalne komisije pa bo zelo pomembno tudi Poročilo vlade o stanju in nabavi zaščitne opreme.

Ugotavljamo namreč, da so podatki, ki so navedeni v poročilu vlade o stanju in nabavi zaščitne opreme, izčistili podobo, ki je bila v zadnjih tednih skonstruirana izrazito enostransko in mimo nekaterih pomembnih, če ne že ključnih dejstev.

A očitno za nekatere ta dejstva, podatki iz poročila in objektivne okoliščine, niso pomembni. V časih, ko se soočamo z eno največjih kriz, je interes nekaterih le to, da se razmere v zadnjih tednih, ki jih ne moremo primerjati z nobenimi drugimi v zgodovini samostojne Slovenije, spremenijo v zrežirano politično predstavo. Izziv, ki nam ga je postavila epidemija koronavirusa prevelik in preresen, da bi ga ogrožali in spreobrnili v medsebojna politična obračunavanja.