V SMC najostreje obsojamo napad na okrožno sodnico v Mariboru

V Stranki modernega centra najostreje obsojamo brutalen napad na sodnico mariborskega okrožnega sodišča, ki se je zgodil v nedeljskih jutranjih urah. Na napad se je odzval predsednik stranke dr. Miro Cerar. Sodnici želimo čimprejšnje okrevanje, v mislih pa smo z njenimi najbližjimi.

Predsednik dr. Cerar je v odzivu zapisal:

“Pravna država in neodvisno sodstvo sta ključna temelja za demokratičnost in trajnostni razvoj naše družbe. Zato sem šokiran nad groziljvim napadom na okrožno sodnico v Mariboru in dogodek najostreje obsojam, sodnici pa želim čimprejšnje okrevanje. Pričakujem, da bodo pristojni organi opravili svojo vlogo. Pot do (svojega) prava in pravice mora ostati v mejah pravne države, ne v rokah ulice in nasilja.”

Odzval se je tudi župan Mestne občine Maribor, Saša Arsenovič:

“Ostro obsojam najnizkotnejše dejanje – brutalen napad nad mariborsko sodnico. Pozivam vse pristojne, da se najostreje odzovejo na mafijsko kriminalne združbe v mestu! Kot župan bom še naprej nepopustljiv pri izpolnjevanju zaveze, da bo Mestna občina Maribor naredila vse, kar je v naši moči, da Maribor spet postane in ostane mesto dobrih ljudi, ki jih odlikuje kultura nenasilja in strpnosti. Sodnici stojimo ob strani in izražamo vso podporo.”