V osnovne šole so se vrnili vsi učenci

V preteklem tednu so se v osnovne šole vrnili še učenci od 4. do 8. razreda. Izobraževanje na daljavo še poteka za dijake, z izjemo zaključnih letnikov, ki opravljajo maturo ali zaključne izpite. Prvi prijavni rok za vpis v dodiplomski in magistrski študij v študijskem letu 2020/21 pa se zaključuje z 9. junijem 2020.

V torek, 2. junija, je potekala videokonferenca ministrov EU, pristojnih za šport, ki se je dotaknila področja izzivov in vprašanj pri sproščanju ukrepov na področju športa v posameznih državah EU. Slovenijo je zastopal državni sekretar za področje športa v kabinetu predsednika vlade RS Marjan Dolinšek. Hrvaško predsedstvo se je pred srečanjem z minuto molka poklonilo preminulemu Janezu Kocijančiču.

V četrtek, 4. junija, je ministrica prof. dr. Simona Kustec skupaj z državnim sekretarjem Juretom Gašparičem obiskala Kemijski inštitut, kjer se je udeležila tudi okrogle mize o raziskovalcih in tujini, slovenskemu raziskovanju v svetu, ter vlogi našega domačega znanja pri razumevanju COVID – 19. »Znanost in raziskave so globalno odprte družbene dejavnosti, zato se tudi v Sloveniji trudimo, da bi bila najnovejša znanstvena spoznanja dostopna vsem.«