V našo stranko vstopil neodvisni poslanec Jani Möderndorfer ter se pridružil poslanski skupini SMC

Stranka SMC je z današnjim dnem dobila novega člana, poslanska skupina SMC pa novega poslanca Janija Möderndorferja. Generalni sekretar SMC dr. Erik Kopač je ob tem dejal, da si do sedaj nepovezan poslanec Möderndorfer z nami deli temeljne socialno liberalne vrednote in programske cilje, v prihodnje pa bo spoštoval tudi zaveze iz koalicijske pogodbe. “SMC z Möderndorferjem ostaja sredinsko usmerjena liberalna stranka, ki si bo še naprej prizadevala za stabilno in uravnoteženo demokratično politično okolje,” je pojasnil dr. Kopač.

Vodja poslanske skupine SMC in podpredsednica SMC je poudarila, da je vstop novega poslanca rezultat več mesecev trajajočega pogovarjanja in usklajevanja pri iskanju tako programskih kot vrednostnih sorodnosti, tako znotraj delovanja poslanske skupine SMC kot znotraj stranke same. Dejala je, da je bila ta odločitev z njegove strani v zahtevnih političnih okoliščinah verjetno zelo težka, absolutno pa odgovorna, “namreč zelo pomembno in ključno je, da gremo skupaj naprej in zagotavljamo v svojem delovanju politično stabilnost in enotnost”. Dr. Kustec Lipicer je dodala: “Poslanska skupina se je enotno odločila o vstopu poslanca Möderndorferja med naše vrste in sedaj ga tudi uradno toplo pozdravljamo med nami.”

Poslanec Jani Möderndorfer je povedal, da vsaka dobra stvar potrebuje čas, da zori in dozori, zato se je po usklajevanjih, pogovorih in navsezadnje tudi sodelovanju, odločil, da vstopi v stranko SMC in istočasno v poslansko skupino SMC, saj verjame, da bo lahko tako svoje kot vladne predloge podprl in pri njih tudi vsebinsko sodeloval ter jih podkrepil z enim samim ciljem: “Da pridemo do dobre in kvalitetne zakonodaje.”