V Murski Soboti nov podžupan Boštjan Berlak, mestni svetnik iz vrst SMC

V ponedeljek, 11. januarja 2016, je župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek imenoval mestnega svetnika iz vrst Stranke modernega centra (SMC) Boštjana Berlaka za podžupana mestne občine. Berlak bo tako županu pomagal pri njegovem delu in bo opravljal posamezne naloge iz pristojnosti župana. Funkcijo bo opravljal nepoklicno. Boštjan Berlak je univerzitetni diplomirani pravnik, ima večletne delovne izkušnje v državni upravi in gospodarstvu.

Berlak je sedaj zaposlen je kot vodja pravne službe pri družbi Saubermacher Slovenija. Je poročen in oče dveh otrok. Berlak bo tako ob Zoranu Hoblaju iz stranke Socialnih demokratov še drugi podžupan v Mestni občini Murska Sobota. Sam o sebi pravi, da je mirnega in veselega značaja, vendar odločen, ko je potrebno. V času hitrih sprememb je po njegovem mnenju nujno, da se celotna družba odziva na spremembe kar se da hitro. Slednje je spoznal tudi ob zadnjem begunskem valu, ko je kot pomožni policist opravljal naloge v begunskih centrih Pomurja. Premišljene in pravilne odločitve vlade so bile ključne, da je zadeva ostala pod nadzorom.

V prostem času rad kolesari in se posveča družini. Je ljubitelj pokrajine ob Muri. Na življenje gleda kot na potovanje, polno križišč, izzivov in odločitev. Tudi opravljanje podžupanskega dela mu predstavlja izziv. Na koncu pa pravi, da zmaga tisti, ki se ne boji izzivov.