Uspešen prvi teden vračanja v šolske klopi

Ministrica prof. dr. Simona Kustec je po enem tednu ponovnega odprtja šol in vrtcev poudarila, da smo v šole vstopili pripravljeni in zavezani k skupnemu cilju – skrbi za najboljšo možno izvedbo vzgoje in izobraževanja v danih razmerah in pod danimi pogoji stroke in narave virusa. Dejala je še, da so se tako ravnateljice in ravnatelji, kot učiteljice in učitelji zelo dobro pripravili in organizirali vse potrebno za uspešno izvedbo pouka. Iskreno pa se je zahvalila tudi učencem in staršem, ki so  pokazali veliko mero razumevanja in pripravljenosti.

Ministrica je v tem tednu svoj čas namenila obisku vzgojno izobraževalnih zavodov. V ponedeljek, 18. maja je obiskala Šolski center Novo mesto, Gimnazijo Novo mesto, Osnovno šolo Škofljica ter Vrtec Prule. Srečala se je z zaposlenimi, maturanti in najmlajšimi učenci in otroci.

V sredo 20. maja je v Ljubljani obiskala OŠ Toneta Čufarja, vrtec Ledina in gimnazijo Ledina.

V petek 22. maja pa skupaj z državnim sekretarjem Damirjem Orehovcem še Vrtec Miklavž na Dravskem Polju, Osnovno šolo Tone Čufar v Mariboru ter I. Gimnazijo Maribor.

Teden na ministrstvu se je odvijal tudi v znamenju evropskih zadev. V torek 19. maja je državni sekretar dr. Jure Gašparič skupaj z ministri EU, pristojni za mladino, preko videokonference razpravljal o mladih, ki jih je pandemija COVID-19 prav tako zelo prizadela. Državni sekretar je poudaril, da se je mladinski sektor v Sloveniji na situacijo odzval zelo hitro, z veliko mero odgovornosti.