Uresničujemo zaveze terenske seje poslanske skupine SMC v Spodnjem Podravju

”Veseli me, da smo danes sklenili dogovor, da bodo predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ter Slovenske turistične organizacije opravili delovni obisk Haloz. Tako si bodo lahko ustvarili jasno sliko glede področja Haloz in tamkajšnjega turističnega potenciala. S tem smo realizirali prvega izmed sklepov naše terenske seje poslanske skupine, ki smo jo opravili v začetku marca v Spodnjem Podravju,” je po današnjem delovnem srečanju s predstavniki Delovne skupine za razvoj Haloz na Ministrstvu za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo dejala poslanka Vesna Vervega.

Zadovoljstvo po današnjem srečanju je izrazila tudi poslanka Vojka Šergan. Kot je dejala so se na srečanju dogovorili tudi, da bo Ministrstvo za gospodarstvo imenovalo predstavnika, ki bo tesno sodeloval z različnimi lokalnimi združenji na območju Haloz. ”Tako bo storjen korak naprej pri realizaciji predlogov za razvoj gospodarstva in turizma v Halozah,” je povedala poslanka.

Delovno srečanje predstavnikov Delovne skupine za razvoj Haloz s predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je danes potekalo na podlagi sklepa, sprejetega na terenski seji poslanske skupine v Spodnjem Podravju. Ključni deležniki razvoja Haloz so imeli na srečanju možnost predstaviti investicijske razvojne predloge s področja gospodarstva in turizma, ter nekatere ovire za njihovo realizacijo. Srečanja so se udeležili tudi poslanki SMC, Vesna Vervega in Vojka Šergan ter predsednik LO SMC Slovenska Bistrica, Miro Juhart.

Več o sami terenski seji poslanske skupine pa si lahko ogledate TUKAJ.