Predsednik dr. Cerar na sejmu AGRA: ‘Delati moramo z dušo, tako kot slovenski kmet’

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Stranke modernega centra dr. Miro Cerar je v Gornji Radgoni odprl 54. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA. V svojem nagovoru na otvoritveni slovesnosti, ki so se je udeležili gosti iz Slovenije in tujine, je poudaril, da je kmetijstvo ena od temeljnih dejavnosti in stebrov naše družbe, podpora kmetijstvu in ustvarjanje ugodnejših razmer zanj pa ena od prioritet vlade.

Po besedah premierja si je vlada za cilj postavila zeleno Slovenijo, kar poleg varovanja naravne dediščine, gozdov in pitne vode, ki si jo predsednik vlade želi zaščititi tudi v ustavi, pomeni tudi trajnostno naravnano kmetijstvo. Pri tem je ključnega pomena zaščititi rodovitno, kakovostno kmetijsko zemljo, ki je naše skupno dobro, za nas in za prihodnje rodove.

»Samooskrba in kakovostna lokalna pridelava sta ključni za obstoj države,« je izpostavil predsednik vlade in poudaril pomen dela, ki ga opravljajo slovenski kmetje. Po njegovih besedah je vloga države, za kar si bo še naprej prizadeval, ustvarjati okolje za nadaljnji razvoj slovenskega kmetijstva, predvsem na način, da bodo mladi, ki prevzemajo slovenske kmetije, v kmetijstvu videli ne le možnosti preživetja, temveč tudi možnost razvoja. »Starejši prinašajo izkušnje, mladi prinašate znanje, drznost in inovativnost!« je dejal slovenski premier.

FullSizeRender_2

Premier dr. Cerar je posebej pohvalil organizatorje sejma, ki letos poteka že štiriinpetdesetič zapovrstjo in velja za enega največjih takšnih dogodkov v Srednji Evropi. Obljubil je nadaljnjo podporo in aktivno sodelovanje vlade pri organizaciji sejma, ki je edinstven mednarodni dogodek, ki veča prepoznavnost in ugled Slovenije na področju kmetijstva in živilstva ter širše. Organizatorjem je želel nadaljnjo širitev in veliko uspehov, razstavljavcem in obiskovalcem pa, da izkoristijo sejem za nove priložnosti.

FullSizeRender_1