Svetniški skupini SMC Maribor sta se pridružila svetnika Janko Leva in Aleš Sumer, novi vodja svetniške skupine je Damir Orehovec

Svetniški skupini SMC v mestnem svetu Mestne občine Maribor sta se pridružila dva nova svetnika, Janko Leva in Aleš Sumer. V SMC so ob tem izpostavili svojo odgovornost, da nadaljujejo s politiko povezovanja in delovanja za dobro slehernega člana naše družbe. Le s sodelovanjem je moč doseči razvojne premike za Maribor z okolico. V svetniški skupini SMC Maribor, ki sedaj šteje osem članov, so ob tem imenovali tudi novega vodjo svetniške skupine, in sicer Damirja Orehovca.

V številčnejši svetniški skupini SMC želijo v mariborskem mestnem svetu, kljub slabemu stanju v mestni politiki, uresničiti čim večje število projektov, ki so dobri za Maribor in Mariborčane. Stranka modernega centra želi spreminjati stvari na bolje tako na lokalni kot tudi na državni ravni.

20160929_183151

»Vrata SMC so za vse, ki želijo delovati za dobro ljudi, vedno odprta. Politika SMC je politika, ki jo izvajamo z ljudmi za ljudi! Brez zavedanja, da smo mesto vsi ljudje, ne gre več naprej! V SMC smo veseli, da sta mestna svetnika g. Janko Leva in g. Aleš Sumer prepoznala naše napore, projekte in aktivnosti usmerjene k boljšemu in lepšemu Mariboru. Veseli smo, da sta se pridružita skupini SMC v mestnem svetu. Verjamem tudi, da bo novi vodja svetniške skupine SMC Damir Orehovec s svojim znanjem in vodstvenimi sposobnostmi nadaljeval naše uspešno delo in načrtovane cilje,« je ob pristopu novih svetnikov poudaril predsednik LO SMC Maribor Andrej Špenga.

Ob priključitvi svetniški skupini SMC sta Janko Leva in Aleš Sumer poudarila: »V mestni politiki univerzitetnega mesta je potrebno delovati strokovno, transparentno in s pozitivno energijo uresničevati projekte za dvig standarda življenja. Sleherni Mariborčan si to zasluži. V svetniški skupini SMC sva prepoznala pozitiven odnos do Maribora in Mariborčanov, zato sva se jim pridružila, da skupaj z močnejšim glasom uresničimo projekte, ki jih Maribor nujno potrebuje«.

»Z g. Jankom Levo kot predsednikom MČ Tezno sem dobro sodeloval že v preteklosti. Verjamem, da bosta nova člana svetniške skupine SMC s svojim znanjem pripomogla, da bomo skupaj še močnejši pri razvoju našega mesta. Kot vodja svetniške skupine SMC si bom prizadeval za pozitivno sodelovanje z županom in ostalimi svetniški skupinami ter se trudil iskati najboljše rešitve, kot to tudi sicer počnem pri svojem delu. Moj cilj je delati za dobro vseh nas, Mariborčanov in Maribora,« je ob imenovanju za vodjo svetniške skupine SMC povedal Damir Orehovec.