Svet SMC o zavrnitvi referenduma o nastanitvi beguncev

Svet SMC je nocoj razpravljal o predlogu SDS za razpis referenduma o namestitvi beguncev.  Predsednik stranke SMC je že na sobotnem delovnem posvetu v Celju napovedal, da bo predlagal svetu stranke, da zavrne referendum o nastanitvi migrantov, ki ga je predlagala SDS. “Referendumski predlog SDS je strokovno nedorečen, ker izhaja iz meril in številk, ki niso strokovno domišljena,” je dejal dr. Cerar in poudaril, da vlada vseskozi obvladuje migrantske tokove, zato referendum ni potreben.

“Nikakor pa to ne pomeni, da sem proti referendumu. Če bo potrebno, da se takšen referendum kdaj v prihodnjih mesecih ali kadarkoli razpiše, se bom seveda zavzel za to, da je strokovno pripravljen in da je to referendum, ki je smiseln. V tem momentu, ko stvari obvladujemo, ko smo varni, ko gre za strokovno nedorečen predlog, tega referenduma osebno ne podpiram in tak bo tudi moj predlog vrhu stranke,” je pojasnil dr. Cerar.

Svet SMC se je sicer začel z nastopom ministrice za razvoj Alenke Smerkolj, ki je podrobneje predstavila proces nastajanja Strategije razvoja Slovenije. Oblikovali jo bodo predvidoma do konca leta.

Podpredsednik vlade in minister za javno upravo Boris Koprivnikar pa je predstavil vladne prioritete za 2016. Velik poudarek prioritet je na zaposlovanju mladih, zdravih javnih financah, razvoju in novih projektih ter izboljšanju poslovnega okolja.

 

IMG_20160308_193348a