Svet SMC za novega generalnega sekretarja stranke soglasno potrdil Jožeta Artnaka  

Svet Stranke modernega centra je zvečer na predlog predsednika dr. Mira Cerarja za novega generalnega sekretarja stranke soglasno potrdil Jožeta Artnaka.

Artnak bo nasledil dr. Erika Kopača, ki bo po dveh letih na mestu generalnega sekretarja SMC na povabilo premierja Cerarja v petek, 16. septembra, nastopil funkcijo državnega sekretarja za nacionalno varnost v njegovem kabinetu.

Artnak je ob izvolitvi na mesto generalnega sekretarja poudaril, da funkcijo prevzema z veliko odgovornostjo in zavezanostjo izvornim načelom stranke. V prvih dveh letih je dr. Kopač v stranki opravil izjemno veliko delo, s svojimi izkušnjami in znanjem bo pomagal tudi v prihodnje, je v nagovoru članom Sveta stranke še poudaril. Izpostavil je, da je SMC tista stranka, ki daje izjemen pomen lokalni mreži in potrebam lokalnih skupnosti.

»Izkoristimo izjemen potencial stranke in ga povežimo. Moj cilj je, da skupaj s predsednikom in vsemi kolegi in kolegicami naredimo korake naprej za Slovenijo, s katerimi bomo prepričali ljudi, da nam na naslednjih volitvah znova zaupajo vodenje države,« je dejal Artnak.

Jože Artnak je s stranko SMC od njenih začetkov. Po izobrazbi je pravnik, končal je višješolski program na mariborski pravni fakulteti. Večji del poklicne kariere je bil zaposlen v podjetju Alpos, med leti 2002 in 2010 pa je bil dvakratni nepoklicni podžupan občine Šentjur, pristojen za gospodarstvo, infrastrukturo ter okolje in prostor.