Stranke enotne, da je tožbo proti Hrvaški potrebno vložiti

Na sestanku predsednika vlade dr. Mira Cerarja s predstavniki parlamentarnih strank, so si bili le ti enotni, da je potrebno vložiti tožbo zoper Hrvaško v zvezi z nespoštovanjem evropskega prava v povezavi z arbitražno odločbo. Kot je v izjavi po sestanku povedal premier, so predsednica in predsedniki strank opravili konstruktivno razpravo. Vsi so se strinjali, da je tožbo potrebno vložiti. Postopek se bo nadaljeval po konstituiranju novega sklica Državnega zbora in Odbora za zunanjo politiko, saj so se pristoni zavezali, da se pred vložitvijo posvetujejo tudi s tem telesom.

Predsednik dr. Cerar se bo v nedeljo v Bruslju udeležili tudi delovnega srečanja o migracijah, ki ga je predsednik Evropske komisije Jean Claude Juncker. Nato pa bo v torek na sestanek ponovno povabil predsednico in predsednike parlamentarnih strank. Tokrat bodo govorili migracijah in nekaterih vprašanjih povezanih z Novo ljubljansko banko.

Več pa v spodnjem videu:

Enotni, da je potrebno vložiti tožbo proti Hrvaški

Na sestanku predsednika vlade Dr. Miro Cerar s predstavniki parlamentarnih strank enotni, da je potrebno vložiti tožbo zoper Hrvaško v zvezi z nespoštovanjem evropskega prava v povezavi z arbitražno odločbo. Postopek bomo nadaljevali po konstituiranju novega sklica Državnega zbora.

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne 20. junij 2018