Stranka SMC na kongresu: Bolje za vse!

Delegatke in delegati 2. kongresa Stranke modernega centra so včeraj v Mariboru volili predsednika stranke in obravnavali ter potrdili volilni program za naslednje mandatno obdobje 2018 – 2022.

Za predsednika stranke je bil ponovno izvoljen dr. Miro Cerar, ki ga je soglasno podprlo 218 delegatk in delegatov.

Del govora starega in novega predsednika, dr. Mira Cerarja:

Prvi mandat smo državo potegnili iz krize, jo normalizirali in stabilizirali, pognali v tek, da bi lahko v drugem mandatu dobrobiti stabilnega gospodarskega napredka in družbene blaginje enakopravno delili med ljudi. Delo je treba opraviti do konca!

Stranka SMC je bila jasen odgovor na politično nezmožnost strank in vlad kriznega časa, da bi našle koalicijsko soglasje in pripravile razmere za nastavke nove razvojne politike. Bili smo odgovor časa – za prihodnost!

Če bi bili rezultati slabi, bi bili krivi za vse. Ko so izvrstni, pa nam ne priznavajo niti dela uspeha: vse je le posledica zunanjih dejavnikov: gospodarske konjunkture, izvozne usmerjenosti, svetovnih razmer … Zlahka živimo s tem – da le državljani živijo bolje!

V deželo se je vrnil optimizem. Čas zadnjih 4 let je čas razvoja in dviga življenjskega standarda. Stabilnost, ki jo je prinesla naša koalicija, je omogočila rast proizvodnje, nove tuje investicije, nova delovna mesta in skokovito izvozno rast našega gospodarstva.

Ko se bodo volivci čez nekaj mesecev odločali, komu dati glas, naj se vprašajo, ali bi raje živeli prihodnost z malo bolj dolgočasnimi odličnjaki – ali bodo tvegali s tistimi, ki bi v resnici morali ponavljati letnik, ne pa mandata!

Mirno in stabilno naprej – novim zmagam naproti! Bolje za vse!

Člani kongresa SMC so potrdili tudi program dela za prihodnja štiri leta. Program, ki so ga poimenovali Bolje za vse, po besedah vodje programske konference Aleksandra Kešeljevića obsega 175 ukrepov na 21 področjih.