V Stranki modernega centra pozdravljamo izboljšano napoved gospodarske rasti

V Stranki modernega centra z veseljem pozdravljamo spomladansko napoved Urada Republike Slovenije za makroekonomske analize in razvoj (UMAR), ki Sloveniji napoveduje 3,6 % gospodarsko rast, kar je 0,7 odstotne točke več od jesenske napovedi. Veseli nas, da je delo naše vlade v preteklih letih pomagalo stabilizirati okolje do te mere, da je UMAR napovedal nadaljevanje ugodnih gospodarskih gibanj v letošnjem in v prihodnjem letu.

Za leto 2018 Umar Sloveniji napoveduje 3,2-odstotno gospodarsko rast, za 2019 pa 2,6-odstotno krepitev BDP-ja. Lani se je slovensko gospodarstvo po prvi oceni okrepilo za 2,5 odstotka, predlani pa je bila gospodarska rast 2,3-odstotna.

»Tolikšno gospodarsko rast lahko pripišemo ekonomski politiki te vlade. Gre za eno najvišjih stopenj rasti v EU, pri čemer je rast vedno bolj trajna in stabilna. Zaradi tega relativno zmanjšujemo zaostanek za drugimi državami, kar pomeni, da rastemo hitreje kot drugi. To se odraža tudi na drugih lestvicah, denimo na lestvicah konkurenčnosti, kjer zmanjšujemo razvojni zaostanek. To je rezultat dela vlade in vseh ukrepov, ki jih je sprejela na različnih področjih, najbolj pa je razveseljivo, da se je stopnja brezposelnosti prvič po letu 2008 zmanjšala pod 100.000, da smo zaposlili več kot 50.000 mladih in da uspešno privabljamo tuje investicije.« – dr. Aleksandar Kešeljević, predsednik programske konference SMC in svetovalec predsednika vlade.