Štiri slovenske šole prejele Evropsko nagrado za inovativno poučevanje

Evropska komisarka za izobraževanje, inovacije, kulturo, mladino in šport Mariya Gabriel je  razglasila prejemnike Evropskih nagrad za inovativno poučevanje.

V Sloveniji so nagrado prejeli:

  • Gimnazija Celje-Center,
  • Osnovna šola Prežihovega Voranca Bistrica,
  • Osnovna šola Bistrica ob Sotli,
  • Srednja zdravstvena šola Ljubljana.

Na dogodku ob zagonu Evropske nagrade je sodelovala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec in izpostavila: »Učitelji so jedro in nosilni steber vsakega izobraževalnega procesa, zlasti v pandemiji so se njihove inovativne pobude izkazale za nepogrešljive. Zato z veseljem podpiram Evropske nagrade za inovativno poučevanje, ker bomo z njimi osvetlili in promovirali odlične prakse inovativnega poučevanja, nagradili učitelje in šole ter povečali ugled učiteljev.” Ministrica je vsem prejemnikom širom Evrope čestitala in zaželela uspešno ter inovativno delo tudi v bodoče.

Osrednji namen nagrad je predstavitev dosežkov učiteljev in šol ter omogočanje večje prepoznavnosti njihovega dela, izjemnih praks poučevanja ter prepoznavanje doprinosa, ki ga ima sodelovanje v programu Erasmus+ za učitelje. V Sloveniji je za program Erasmus+ zadolžen Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (https://www.cmepius.si/).