Srečanje s kandidatom za predsednika SMC Zdravkom Počivalškom

Bliža se 3. Kongres Stranke modernega centra in s tem tudi izvolitev novega predsednika stranke. Kandidat za novega predsednika je Zdravko Počivalšek, zdajšnji minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki se je pred kratkim tudi srečal s seniorkami in seniorji Kroga seniorjev SMC.

Zbranim je najprej razkril vzroke, ki so botrovali njegovi odločitvi, da kandidira za predsednika Stranke SMC, saj do nedavnega ni bil član nobene politične stranke. Najbolj ga je spodbudilo opažanje, da je Stranka SMC in seveda s tem tudi sam kot minister v Cerarjevi vladi veliko naredila za Slovenijo, vendar tega nihče ne ceni, celo huje, stranka je deležna vse več kritike in medijskih napadov, pogosto tudi podtikanj. Seveda je resnica povsem drugačna kot jo hočejo prikazati mediji in opozicija, stranka ima dober potencial in za razvoj Slovenije potrebne vrednote, vizijo in strategijo, ki edini garantirajo blagostanje slovenskih državljank in državljanov.

Kot predsednik Stranke SMC se bo zavzemal predvsem za tri temeljna področja: socialno, liberalno in okolje-varnostno.

Na socialnem področju je potrebno zagotoviti delovna mesta z dostojnim plačilom, da ljudje lahko živijo. Njegov moto je, da je potrebno ljudem dati trnek, da lahko lovijo ribe, namesto da se jim socialo servira na krožniku.

Kot dober gospodarstvenik je Počivalšek tudi pragmatik, kar pomeni, da je odprt za vsa vprašanja in pripombe v fazi dogovarjanja, vendar ko so stvari dogovorjene, pri izvedbi veljajo stroga pravila izvrševanja obveznosti in dolžnosti. Preprosto povedano v fazi priprav priznava demokracijo, a pri izvedbi je diktatura. Takšen je njegov pogled na liberalnost.

V zvezi z okolje-varstveno problematiko pa se Počivalšek zavzema za trajnostni razvoj krožnega gospodarstva, vendar z odgovornostjo do okolja. Res je tudi, da je okolje-varstvo postalo biznis in tisti, ki dvigujejo svoj glas v imenu varstva okolja, so pogosto daleč od skrbi za okolje.

Izhodišča kandidata za novega predsednika Stranke Modernega centra so predvsem usmerjena v bodočnost, kar je v slovenski družbi, ki tako rada obračunava s preteklostjo in pri tem pozablja na probleme sedanjosti in skrb za prihodnost, vsekakor dobro in obetavno stališče.