Srečanje predsednikov lokalnih odborov 2. regijske skupine na Jesenicah

24. avgusta je na Jesenicah potekalo srečanje predsednikov lokalnih odborov regijske skupine 2, ki pretežno obsega območje Gorenjske. Dogodka so se udeležili predstavniki vseh sedmih lokalnih odborov, pridružili pa so se jim tudi štirje poslanci SMC: poslanka Irena Kotnik, Maruša Škopac, Andreja Potočnik ter poslanec Kamal Izidor Shaker.

Srečanje pod vodstvom namestnika generalnega sekretarja Horsta Hafnerja in regijskega koordinatorja Marjana Jarnjaka  se je odvijalo v prijetnem, konstruktivnem in delovnem vzdušju. Pregledali  so delo lokalnih odborov v prvem letu delovanja in ugotovili, da je bilo že veliko narejenega. Najbolj so se izkazali pri izvajanju infrastrukturnih projektov v lokalnih okoljih, kot so gradnja in sanacija cestne infrastrukture, dejavni so bili tudi pri projektih prehrambene aktivnosti ter zagotavljanju pogojev za otroke s posebnimi potrebami.

Odmevni so tudi napori povezani z implementacijo Zero Waste strategije ravnanja z odpadki. Okoli skupnih projektov se je zgradilo vsebinsko sodelovanje med lokalnimi odbori, katerega rezultat so boljši življenjski pogoji in razvoj v lokalnih skupnostih, ne glede na strankarsko in drugo pripadnost, kar pa je tudi eden izmed osnovnih namenov  Stranke modernega centra. Seveda pa je to šele začetek delovanja, v takšnem duhu so predstavili tudi načrte v prihodnje.