Šolarji in dijaki, želimo vam uspešno šolsko leto

Drage osnovnošolke in osnovnošolci,

drage dijakinje in dijaki,

 

Danes je prav poseben dan, saj so znova vrata odprli hrami učenosti. Nekateri izmed vas se letos prvič podajate vanje!

Vsako šolsko leto je posebno poglavje na poti v svet odraščanja in odraslosti. V šoli se stkejo trajna prijateljstva, morda tudi prve ali nove simpatije in ljubezni, polno je dogodivščin ter prijetnih in nepozabnih doživetij. Seveda pa pridejo tudi razočaranja in drugi težki trenutki, ki pa nikakor niso nepremagljivi.

Šola je naša pomembna učiteljica, a ne učimo se za šolo, marveč za življenje. Da bomo nanj pripravljeni, močni. In prava moč človeka je resnično skrita v znanju in vedenju.

Zato se učimo. Učimo se, da bomo imeli znanje, s katerim bomo lahko skupaj gradili prihodnost naše Slovenije.

Spoštovani učitelji, profesorji, ravnatelji, starši in ostali, ki skozi proces izobraževanja opolnomočite naše mlade za samostojni vstop v življenje – iskrena hvala in vse dobro v novem šolskem letu.

Dragi šolarji in dijaki, vam pa želim uspešno šolsko leto ter da greste pogumno in z dobro voljo naprej!

Poslanica ob prvem šolskem dnevu

Drage osnovnošolke in osnovnošolci, drage dijakinje in dijaki,Šola je naša pomembna učiteljica, a ne učimo se za šolo, marveč za življenje. Da bomo nanj pripravljeni, močni. In prava moč človeka je resnično skrita v znanju in vedenju.Iskrena hvala tudi učiteljem, profesorjem, ravnateljem, staršem in ostalim, ki skozi proces izobraževanja opolnomočite naše mlade za samostojni vstop v življenje. #PrviŠolskiDan

Objavil/a Dr. Miro Cerar dne Nedelja, 02. september 2018