Dr. Kešeljević na 2. programski konferenci: Za SMC obstaja samo pot NAPREJ!

Na Gospodarskem razstavišču se je danes začela že 2. programska konferenca Stranke modernega centra.

Dr. Aleksandar Kešeljević, predsednik programske konference, je uvodoma poudaril, da je SMC v slovenski politični prostor prinesla ključno politično stabilnost. Kot politični samorastniki smo dokazali, da znamo in zmoremo spreminjati stvari na bolje in v Sloveniji izvesti ključne politične strukturne reforme. Rezultati so vzpodbudni, napoveduje se nam rekordno gospodarsko rast 5,3%, v tem mandatu se je zaposlilo preko 64.043 mladih, imamo najnižjo brezposelnost po letu 2008, nezaposlenih ostaja 87.655 ljudi, kar je najmanj v devetih letih.

“Še naprej si bo SMC prizadevala za moderno in odprto Slovenijo,” je poudaril dr. Kešeljevič. A SMC potrebuje še en mandat za prevlado dobrih idej, je dodal.

Smo stranka močnih idej in močne vsebine, ki se oblikuje po 16 programskih odborih, ki bodo danes delali po panelih o naslednjih vsebinskih področjih:
– Stanovanja za mlade;
– Gibajmo se! Projekt za večjo telesno aktivnost mladih;
– Skrb za ranljive družbene skupine;
– Skrajševanje čakalnih dob;
– Spodbujanje strateških investicij;
– Zadruga za prekarne delavce.

Te programske vsebine bomo naslavljali do konca tega leta, saj smo prepričani, da se da tudi v zadnjem letu mandata delati spremembe v dobrobit ljudi, je zaključil dr. Kešeljević.