SMC srečanje ob naši 2. obletnici, predsednik stranke dr. Miro Cerar: Danes je dan veselja, verjamem, da nas bo do konca mandata še več

Na srečanju SMC v Zbiljah, smo skupaj s članicami in člani iz vse Slovenije, praznovali 2. obletnico naše stranke. Poleg predsednika stranke dr. Mira Cerarja in ostalega vodstva, so bili prisotni poslanke in poslanci, naši ministri in ministrice, na srečanju je bila tudi Violeta Bulc. Dr. Cerar se je v svojem nagovoru zahvalil vsem, ki so v velikem številu prišli iz vseh koncev Slovenije tudi z družinami: “Postajamo domači v tistem najbolj žlahtnem pomenu besede, da se lahko zanesemo eden na drugega. Pred dvema letoma se mnogi še poznali nismo, danes nas družijo vedno bolj tesne vezi, prijateljske in delovne.”

GALERIJO na Facebooku si lahko ogledate TUKAJ.

Predsednik se je spomnil začetkov nastajanje stranke, dejal je tudi, da je izjemno ponosen na našo poslansko skupino, ki ohranja močno držo v državnem zboru. Pozdravil je tudi našo ministrsko ekipo, ki je v dobrem letu in pol rešila vrsto izzivov, ki smo jih reševali zelo odgovorno: “Nekatere odločitve so bile zelo težke, ne le politično, ker smo se morali seveda pogovarjati doma, v tujini, s sosedi, ampak tudi osebno. V senci zgodovinskih premikov v zadnjem letu smo skoraj neopazno Slovenijo potegnili iz krize, ki je skoraj ohromila našo državo.”

Poudaril je tudi pomen in pogosto prostovoljno delo po lokalnih odborih po Sloveniji: “Delate po vsej državi. Vedno večkrat me vabite v svoje kraje. Tudi zunaj Ljubljane je čutiti vaše živahno delovanje, kar kaže, da ste našli načine, kako se uveljaviti tam, kjer je skoraj najtežje. Tam, kjer se poznate in morate v svoje rešitve prepričati ljudi sosede, prijatelje in znance. In kjer bodo lahko preverili vaše delo, ga ocenili, saj boste tam najverjetneje ostali.”

V zaključku je dr. Cerar dejal, da je danes dan veselja, in da verjame, da nas bo do konca mandata še več. Spomnil je tudi, da bo prihodnji tedenu ustanovni kongres mladih, kjer se bodo tudi mladi vključili v sooblikovanje politike.

 

Generalni sekretar stranke SMC dr. Erik Kopač je bil vesel, da 2. rojstni dan stranke proslavljamo skupaj, v tako velikem številu: “Zelo sem zadovoljen, ko vidim, da postajamo vedno bolj povezani. Morda je ravno to naša velika prednost , da se stranka krepi. Pa ne le številčno, bolj mislim na delovno in projektno povezovanje. Lani smo bili predvsem ponosni, da smo uspeli vzpostaviti mrežo lokalnih odborov, ki postajajo vedno bolj vpeti v lokalno politično življenje.” Spomnil je tudi na naše svetnice in svetnike, ki po občinah aktivno rešujejo najpomembnejša vprašanja svojih okolij. Poudaril je pomen sodelovanja, saj lahko le skupaj premikamo stvari: “Z našimi poslankami in poslanci, ministricami in ministri smo močni, vendar le s povezovanjem.”

Dr. Kopač je poudaril, da prvi dve leti kažeta, da zmoremo obstati v tem prostoru: “In še več, brez SMC, brez naše pozitivne sredinske usmerjenosti, naše premišljenosti, zmernosti, bi bil slovenski politični prostor osiromašen.” Pozval je, da vztrajajmo na tej poti: “Verjamem, da bomo vsi skupaj vsako leto boljši, še bolj učinkoviti za skupno dobro, za vse nas.”

Sledil je nagovor namestnika generalnega sekretarja Horsta Hafnerja, ki je nato podelil tudi dve nagradi za delovanje na lokalnem področju, in sicer LO Dravograd za prizadevno humanitarno delo in članicam in članom občine Cirkulane, nagrado je prevzel Jernej Golc. Zbrane je pozdravil tudi Miro Cerar starejši, prav tako Violeta Bulc. Na koncu so skupaj s predsednikom stranke podelili zahvalo tudi Horstu Hafnerju, za vso predano delo in energijo ter držo, s katero je pomagal ustvariti stranko kot je danes.