SMC se zavzema za odprto, svobodomiselno in razvojno usmerjeno koalicijo

Danes se je prvič po volitvah sestal izvršni odbor stranke. Predsednik Dr. Miro Cerar je v izjavi za javnost po koncu seje povedal:

“V Stranki modernega centra ni bilo nikoli razkola. Bila so različna mnenja, ker nismo stranka enoumja in enega človeka. Danes se na vrhu stranke nismo pogovarjali o razmerah v lastnih vrstah, pogovarjali smo se o tem, kako pomagati, da bo Slovenija tudi v tem mandatu dosegala tako dobre rezultate kot v prejšnjem.”

Predsednik je povedal tudi, da pogovora z gospodom Janezom Janšo ne izključuje, saj se je v politiki potrebno pogovarjati. Toda razložimu mu lahko le, zakaj SMC z SDS ne gre v vlado.

Znano je tudi, da gospod Marjan Šarec napoveduje, da je pripravljen oblikovati koalicijo strank, ki se zavzemamo za odprto in svobodomiselno družbo. Stranka SMC je po besedah predsednika pripravljena sodelovati v koaliciji gospoda Šarca, če bo le ta uspel zagotoviti njeno stabilnost in bodo preko te koalicije lahko uresničena programska načela Stranke modernega centra.