Poslanci SMC navdušeni nad predstavitvijo Slovenije na EXPU

12-članska delegacija Poslanske skupine SMC je v ponedeljek obiskala mednarodno razstavo EXPO v Milanu. Poslance so sprejeli sodelavci agencije SPIRIT, ki skrbijo za program in nemoteno delovanje slovenskega paviljona, ki dnevno sprejme več kot 7000 obiskovalcev. Do zaključka razstave, ki se končuje v tem mesecu, slovenski paviljon pričakuje milijontega obiskovalca.

Expo Milano 20150105
Fotogalerija na Facebook strani

Delegacijo je vodila predsednica Odbora za gospodarstvo v Državnem zboru, poslanka Andreja Potočnik, ki je po obisku dejala: »Predstavitev Slovenije na mednarodni razstavi EXPO je navdušujoča v več pogledih. Lesen paviljon je lep in funkcionalen ter izstopa tudi med drugimi paviljoni, kar je za Slovenijo, ki je med državami z najmanjšim vložkom v organizacijo dokaz, da znamo z omejenimi sredstvi doseči veliko. Veliko dodano vrednost predstavljajo tudi zaposleni, ki skrbijo za animacijo in dobro počutje obiskovalcev ter dobre odnose z ostalimi razstavljavci.« Strinjal se je tudi vodja gospodarske diplomacije na EXPU, mag. Bojan Škoda, ki je dejal, da smo Slovenci spet dokazali svetu, da znamo s svojo energijo, delavnostjo in sproščenostjo poskrbeti za prepričljivo in učinkovito promocijo.

O odličnem sodelovanju slovenske ekipe z ostalimi državami na EXPU so se poslanke in poslanci prepričali ob obisku avstrijskega, madžarskega, kolumbijskega in japonskega paviljona. Z japonsko delegacijo so opravili tudi dvostranski pogovor, ki se je zaključil z obljubo o ponovnem srečanju in nadaljevanju dobrih odnosov med obema državama.

#‎ExpoSlovenia‪#‎Expo2015‪#‎IfeelsLOVEnia