SMC na posvetu o dosedanjem delu in pogledu naprej

Poslanke in poslanci, ministrice in ministri ter vodstvo stranke so se danes zbrali na delovnem posvetu na Brezovici pri Ljubljani. Razpravljali so o dosedanjih rezultatih 3-letnega dela v državnem zboru in vladi, ključnih prioritetah po resorjih do konca mandata ter začrtali programske smernice za prihodnost. Posebej so govorili tudi o referendumski kampanji o zakonu o 2. tiru.

Na novinarski konferenci po koncu srečanja so predsednik dr. Miro Cerar ter podpredsednika dr. Simona Kustec Lipicer in dr. Milan Brglez poudarili, da je SMC dokazala, da je dozorela v stabilno in odgovorno politično skupino in da volje za nadaljnje delo ne manjka. Kot doslej, bo stranka v ospredje postavljala interes Slovenije in njenih ljudi ter z mirnostjo, strpnostjo in odprtostjo za različna mnenja vzpostavljala razmere za razvoj, usmerjen v rast kakovosti življenja naših ljudi.

Izpostavili so tudi, da je Slovenija vse ključne razvojne kazalce obrnila navzgor, kar pa ne pomeni, da je bilo postorjeno že vse. Po oceni premierja dr. Cerarja je vladi uspelo to, kar se je še pred leti zdelo nemogoče. Takrat so tisti, ki danes želijo blokirati razvoj in napredek, npr. izgradnjo 2. tira ali velikih investicij, kot je Magna v Hočah, v Slovenijo klicali trojko. Danes je Slovenija tista, ki na evropski ravni uživa ugled ter je sogovornik institucijam in tujim investitorjem.

Dr. Miro Cerar:

SMC je dozorela v stranko, ki spodbuja k sodelovanju, ki vodi mirno, a odločno politiko in ki je uspela kot vodilna stranka skupaj s koalicijskimi partnerji Slovenijo popeljati iz krize, v intenzivno razvojno fazo.

Dr. Simona Kustec Lipicer:

Rezultati našega triletnega dela so dobro vidni, delali pa ne bomo le do konca mandata, temveč mnogo dlje. Skrb države mora biti za ljudi, ki so v stiski. Država nujno potrebuje zdravstveno reformo, utrjevanje javnega šolstva in nadaljnjo modernizacijo na vseh področjih.

Dr. Milan Brglez:

Ko smo pisali program za obstoječi mandat, smo vodenje države gledali od zunaj, zdaj smo obogateni z izkušnjo od znotraj. Zato bomo drugače naslovili določena vprašanja, nekatere izhodiščne programske vrednote, kot je pravna država, pa bomo dopolnili. Tako v Evropi kot pri nas potrebujemo več solidarnosti in sodelovanja!