SMC na obisku v Mariboru

https://www.facebook.com/StrankaSMC/videos/529348950883332/?__xts__[0]=68.ARC8KHKFITDxk80ykb7YDn22DSfrhhNOOhkTtezAXW1UxBKkXXC6S1nE4X2FBqpVxtOYfaHmBM8z0QMvsXP3dHDs7MZX6k89qCUlvf3lL3JjpLpv-Whhiberd8sQ-fBhan5rZY_RDZo4pvzKpgwijUDljuR0u-nKHFqLEPczkZJ1YMfc-lnsK8daPsVnwLFZ-w1K6QnDzb5sgu6-fpNNd5Uzx8RXy1maukM13y5cLYIVrlbKQpy55nc3PtO-PzKTE2_iWU9X_PKcaEVqDAKonB2GaQ1n0NmLTUAw07dGyFvvogKgKTIpr3MHc7y_roRAFLbXQxxVMDta5szI2w1xY3wMHyhoqeFyHUUo5y0T&__tn__=-R

Prvi petek v letu 2019 smo v stranki SMC preživeli na terenu. Ministri in poslanci, na čelu s predsednikom dr. Mirom Cerarjem, so se mudili v Mariboru. Po delovnih srečanjih z županoma občin Lendava in Maribor ter sestankom z vodstvi lokalnih odborov stranke, smo dan zaklučili v sproščenem vzdušju na ponovoletni zabavi članov in simpatizerjev. Nabito polna vinoteka Rožmarin je bila dokaz, da v novo leto vstopamo enotni, motivirani in dobro pripravljeni.

Prvi regijski obisk stranke v letu 2019 se je začel s sestankom predsednika dr. Cerarja z novim županom občine Lendava, gospodom Janezom Magyarijem. SMC so na sestanku zastopali še predsednik lokalnega odbora Lendava Jožef Gerenčer, poslanec Branislav Rajić, generalni sekretar Andrej Klemenc, vodja lokalne mreže Ksenija Flegar ter državna sekretarja Simon Zajc in Aleš Prijon. Govorili so o sodelovanju med Slovenijo in Madžarsko, razvoju turizma, gospodarstva in železniške infrastrukture.

V nadaljevanju so se ekipi pridružili še ministra Ksenija Klampfer in Zdravko Počivalšek ter nekdanji infrastrukturni minister dr. Peter Gašperšič. Skupaj so se odpravili na Mestno občino Maribor, kjer je potekalo delovno srečanje z županom Sašo Arsenovičem. Tema sestanka je bilo povezovanje med Ljubljano, Mariborom, stranko SMC in Vlado Republike Slovenije. Prisotni na sestanku so zajeli vsa področja – določili so časovnice in termine za prihodnje dogovore in izmenjali mnenja o izpeljavi projektov. Govorili so o prenovi knjižnice in cest, dotaknili so se tudi kulture in športa ter črpanja evropskih sredstev. Predsednik dr. Cerar je po sestanku dejal: “Novemu županu, našemu kandidatu, sem prišel čestitat za zmago in za intenziven začetek dela v vlogi župana. Pogovarjali smo se o tem, kaj je dobro za Maribor. SMC bo za Maribor storila vse kar je v naši moči, da bo mesto boljše živelo in da se bodo projekti na področju kulture, znanosti in sociale nadaljevali in končali. Župan Arsenovič pa je dejal: “Bili smo zelo konstruktivni, in si zadali tudi že sestanke, termine in časovnice, kako priti do realizacije. Veselim se prihodnjih izzivov in sodelovanja – tako s sodelavci, kot s Stranko modernega centra.«

Izjava po sestanku na MOM

Izjava Dr. Miro Cerar in Saša Arsenovič po sestanku z ministri in poslanci #SMC na Mestna občina Maribor.

Objavil/a Stranka SMC dne Petek, 04. januar 2019

Delovni del dneva se je zaključil s sestankom vodstva stranke s predsednicami in predsedniki lokalnih odborov, na katerem smo se ozrli na preteklo leto in postavili cilje za 2019. Glavna poudarka sta bila priprava na evropske volitve in aktivnosti za širjenje lokalne mreže. Predsednik Cerar je prisotne seznanil z imneovanjem štaba za majske volitve v Evropski parlament in predstavil časovnico aktivnosti. Štab je sicer že aktiven in se sestaja enkrat tedensko. Predstavljen pa je bil tudi plan regijskih obiskov po Sloveniji, na katerih se bo vodstvo stranke srečevalo z lokalnimi deležniki.

Pester dan se je zaključil sproščeno, s ponovoletno zabavo članov in simaptizerjev. Zbrane sta nagovorila mariborski župan Saša Arsenovič in predsednik dr. Miro Cerar, za krepitev obraznih mišic pa je poskrbel komik in imitator Aleksander Pozvek. Letošnja zabava pa je imeli tudi dobrodelno noto – udeleženici so zbrali 2220 evrov za pomoč projektu “Omogočimo sanje”, ki ga organizira Zveza prijateljev mladine Maribor. Podelili pa smo tudi priznanja za prizadevno delo v letu 2018 in v svoje vrste sprejeli nove članice in člane.