Skupina dijakov iz II. gimnazije Maribor na obisku pri poslanki Vesni Vervega

Poslanka Vesna Vervega je sprejela skupino dijakov iz II. gimnazije Maribor, programa mednarodne mature, predmeta ekonomije ter profesorico dr. Lidijo Kodrin. Dijaki namreč na tekmovanjih znanja iz monetarne politike, ki ga organizira Evropska centralna banka v Frankfurtu in Ljubljani dosegajo izjemne rezultate, zato jih je Banka Slovenije povabila na proslavo ob 10. obletnici uvedbe evra.
»Šola, ki odpre vsa vrata,« je slogan II. gimnazije v Mariboru, ki s svojimi dijaki dosega odlične rezultate ter se uvršča v sam vrh šol s programom mednarodne mature v svetu.

Poleg programa splošne gimnazije in športnega oddelka na gimnaziji že od leta 1990 izvajajo program IB oz. program mednarodne mature, katerega cilj je ponuditi najboljšim slovenskim dijakom drugačno obliko izobraževanja v zadnjih dveh letnikih gimnazije, kar v praski pomeni manjše število predmetov in poglobljeno vsebino.

»Veseli me, da dijaki poleg odličnih rezultatih na maturi svoje znanje potrjujejo tudi na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Nadpovprečna znanja jim namreč omogočajo vpis na znane univerze v Evropi in svetu. Zato tudi odločno podpiram smernice dela vlade dr. Cerarja, ki ustvarjajo nova delovna mesta za visoko izobraženo delovno silo v Sloveniji,« je ob srečanju z dijaki izpostavila poslanka Vervega.