Poslanec Shaker sprejel zmagovalce natečaja Evropa v šoli

Danes so državni zbor obiskali zmagovalci natečaja Evropa v šoli, zatem pa jih je v velikem salonu sprejel predsednik odbora za zadeve EU Kamal Izidor Shaker. Z njimi je spregovoril o načinu delovanja državnega aparata in EU ter odgovarjal na njihova vprašanja.

Kamal Izidor Shaker, ki je bil pred nastopom mandata poslanca izredno aktiven ravno na področju mladinske problematike, je učence povprašal o njihovih stališčih do trenutno aktualnih vprašanj. Med drugim so mladi upi razmišljali, kako aktivno bi se udeleževali volitev, če bi se starostna meja za volilno pravico znižala na 16 let, iskali pa so tudi najboljši način za poučevanje državljanske vzgoje v osnovni šoli.

S politiko je potrebno živeti, zato se zanjo zanimajte in se vanjo tudi aktivno vključujte, je pozval poslanec Shaker.

Učenci so Shakerja povprašali, kako toga in stroga so protokolarna pravila v državnem zboru in na visokih srečanjih. Poslanec jim je odgovoril, da so ta pravila morda nekoliko bolj ohlapna kot nekoč, da pa temelj komunikacije v hramu demokracije vendarle ostaja medsebojno spoštovanje. Ob tem se je pošalil, da k sproščenosti zagotovo prispevajo tudi mladi obrazi, katerih je v tem sklicu nekoliko več.