Saša Tabaković s svojo poslansko pisarno v Velenju: Želim si, da bomo tudi tu širili dialog, ki je v duhu naše stranke

Poslanec Saša Tabaković je v središču Velenja odprl poslansko pisarno, kjer bo vsak prvi ponedeljek in tretjo sredo v mesecu v popoldanskih urah na voljo za vse občane Velenja, Šoštanja, Šmartnega ob Paki in Žalca ter tudi ostale. Na otvoritvi so bili prisotni še podpredsednik stranke SMC dr. Milan Brglez, poslanec Ivan Škodnik in predsednica Lokalnega odbora Šaleška dolina  in podžupanja občine Velenje Breda Kolar, predsednik LO Žalec Slavko Šketa ter svetniki in svetnice iz obeh lokalnih odborov ter ostali člani. Otvoritev poslanske pisarne je nov in velik korak k aktivnemu povezovanju lokalnega prebivalstva s poslansko skupino ter stranko SMC.

Uvodoma je predsednica Lokalnega odbora Šaleška dolina Breda Kolar pozdravila vse navzoče in poudarila pomen komunikacije med lokalnim okoljem in poslanci: “Zelo pomembno je, da imajo občani možnost posredovati naprej svoje ideje, pripombe in tudi pohvale, preko poslancev na terenu, ki so jim na voljo.”

Poslanec Tabaković je prav tako pozdravil vse zbrane in dejal, da je pomemben ravno dialog, ter da upa, da se bo slednji iz tega prostora  širil tudi med tiste, ki mislijo drugače kot mi, ali niso naši člani: “Želim si, da bi širili rešitve in dialog,  ki je v duhu stranke SMC še naprej. Pisarna je odprta za vse.”

Podpredsednik stranke SMC in predsednik državnega zbora dr. Milan Brglez je je zbrane pozval k vztrajnosti, saj bomo le tako lahko premaknili stvari na bolje: “Potrebujemo lokalno mrežo, brez nje ne moremo delovati in preživeti, zato jo je pomembno spodbujati. Realen stik z okoljem ste ravno vi , življenje v stranki mora biti živo. Vi veste, kaj je v vašem okolju pomembno in vi ste vodilo.” Poleg državnega in lokalnega nivoja je dr. Brglez izpostavil tudi mednarodnega, v katerega je Slovenija prav tako vpeta. Dotaknil se je tudi nekateri aktualnih zadev, ob tem pa sporočil, da bo podpora lokalne mreže zelo pomembna: “Če boste stali z nami in delali še naprej v dobri veri, nam lahko uspe. Da kaj premaknemo, je treba narediti veliko korakov.”

Pisarna se nahaja v drugem nadstropju 22. Ljudske univerze Velenje na Titovem trg 2 in bo torej odprta vsak prvi in tretji ponedeljek v mesecu, kjer bo poslanec Saša Tabaković na voljo za pogovor.

Še video utrinek z otvoritve.