S sodelovanjem in odgovornostjo smo šolsko in študijsko leto uspešno pripeljali do konca

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec se je 13. junija udeležila že tradicionalne vsakoletne novinarske konference z razglasitvijo rezultatov mature, kjer so bili skupaj s predstavniki RIC predstavljeni rezultati splošne, poklicne in mednarodne mature. Pred tem je z veseljem in ponosno podpisala spričevala vsem letošnjim zlatim maturantom.

V petek, 17. junija, je skupaj z Zdravkom Počivalškom, ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo, prisostvovala slavnostnemu dogodku ob začetku gradnje novega komplesa raziskovalnega inštituta InnoRenew CoE v izolskih Livadah, s katerim bo Slovenija dobila edinstven projekt za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja. V svojem uvodnem nagovoru je izrazila veselje ob tem, da bo Slovenija dosegla tako pomemben mejnik za razvoj znanosti. Dejala je tudi, »da je začetek gradnje raziskovalnega inštituta InnoRenew CoE izjemna spodbuda v tako negotovem času, s katerim se spopada ves svet«. Ob tem se je srečala tudi z županom občine Izola Danilom Markočičem.

Na Primorskem koncu je na isti dan obiskala še Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli Rtič, kasneje pa se odpravila na srečanje ministrov SMC v Koper.

Ministrica in glavni tajnik SVIZ Slovenije Branimir Štrukelj sta v ponedeljek, 20. julija, uskladila besedilo Pravilnika o spremembah in dopolnitvah pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. Besedilo je usklajeno v vseh členih.

V torek 21. 7., se je udeležila še neformalnega video srečanja ministrov za raziskave. Dan prej pa je v luči predsedovanja aktualnega tria potekala še kratka videokonferenca ministrov držav tria (Portugalske, Nemčije, Slovenije).