Regijsko srečanje s člani iz Podravja na Ptuju

Sobotno popoldne smo izkoristili za srečanje s članicami in člani SMC iz Podravja. Na Ptuju so o volitvah v Evropski parlament, regionalnih izzivih in aktulanem političnem dogajanju s člani razpravljali predsednik dr. Miro Cerar, evropska komisarka in častna podpredsednica SMC mag. Violeta Bulc, nosilec liste za evropske volitve Gregor Perič ter poslanka Mojca Žnidarič.

Predsednik dr. Cerar je zbrane opomnil, da napoved volitev v EP kažejo, da bodo tradicionalne stranke nekoliko izgubile, populistične, anti-EU stranke pa pridobile. Zaradi grožnje, da se anti EU blok populistov ne okrepi in prične zavirati sprejemanje zakonodaje, mora v Slovenij prevladati svobodomislenost in solidarnost, za kar si prizadeva prav SMC. “V SMC hočemo v tej kampanji biti glasniki moderne, evropske politične misli v slovenski politiki: vladavine prava, demokracije, države blaginje, človekovih pravic, razvoja za mir”, je dejal predsednik in dodal, da gremo na evropske volitve z listo radikalno zmernih kandidatov, ki so optimistično realni.

Glede aktualnega notranje poltičnega dogajanja je dr. Cerar poudaril, da je SMC ključni del aktulane vlade, s štirimi ministri – in devetimi poslanci v Državnem zboru, ki delajo zelo dobro. Še naprej si bomo prizadevali za močno zmerno sredino, naša ključna področja delovanja pa so vidna že iz odgovornosti, ki jih prevzemamo v vladi: razvito gospodarstvo in podjetniška pobuda, pravična socialna politika, skrb za okolje in naravne vire, evropska zunanja politika, usklajena z jedrnimi državami EU.

Evropska komisarka in častna podpredsednica stranke mag. Violeta Bulc bo SMC v tokratnih volitvah zastopala na evropski ravni, kot članica nosilne skupine (t.i. Team Europe) Zavezništva evropskih liberalcev – ALDE. Kot je poudarila, niti ekstremisti, ne utrujene stare stranke ne vedo kako naprej. Zato je pomembno, da združimo zdrave, sveže sile in zaščitimo osnovne svoboščine, nagradimo pošteno delo, humanost, sprostimo duh radovednosti in z odločnim vodenjem pokažemo pot! Komisarka je dodala še: “SMC najmočnejši glasnik proevropskosti v Sloveniji. Po 4 letih odgovornega in državotvornega dela vlade dr. Cerarja smo v Evropi zgodba o uspehu.

Poslanec in nosilec liste SMC na majskih volitvah v Evropski parlament je v pogovorus člani izrazil prepiračnje, da lahko Evropsko unijo v prihodnje izzive popljejo mlade in nove sile, ki zagovarjajo vrednote, na katerih je bila EU zgrajena: to niso nestrpnost in populizem, temveč svoboda, človekove pravice in enakopravnost.