Predsednik dr. Cerar mladim: Skupaj zmoremo vse

Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes udeležil zasedanja 27. nacionalnega otroškega parlamenta, ki ga tradicionalno prireja Zveza prijateljev mladine Slovenije. Tokrat je kar 114 mladih v Državnem zboru razpravljalo na temo »Otroci in načrtovanje prihodnosti«.

Dr. Cerar je v svojem nagovoru mladim poudaril, da si »vlada vsak dan prizadeva, da bi bili mladi čim bolj vključeni v družbo in v procese odločanja. Mladi ste enakovredni sogovorniki pri kreiranju mladinskih politik v Sloveniji. Zato morate mladi na glas izražati svoje pomisleke, še glasneje pa nam sporočati odgovore na izzive, ki jih morda mi sami ne vidimo«.

Premier je mlade spodbudil, da naj »ne pristajajo na miselnost, da obstajajo zidovi, ki se jih ne da zrušiti, ali gore, ki se jih ne da premakniti, saj skupaj zmoremo vse«. »Zato mladi, upajte si posegati višje in iti dlje, kdaj pa tudi prositi za napotek. Z roko v roki smo namreč najmočnejši«, je zaključil premier.

Mlade je nagovoril tudi podpredsednik SMC in predsednik DZ dr. Milan Brglez. “Veseli me, da kljub mladosti kažete veliko zanimanja za svet, ki vas obdaja, in da ste s svojimi svežimi idejami in razmišljanji pripravljeni sodelovati pri sooblikovanju družbe, v kateri živite, pri tem pa ohranjate optimizem ter prepričanje, da so spremembe možne. Zasedanje v prostorih Državnega zbora, v tej osrednji predstavniški instituciji, kjer pogosto potekajo precej pestre razprave, pa tudi žgoče polemike, nedvomno predstavlja posebno izkušnjo,” je izpostavil. Celoten nagovor dr. Brgleza lahko preberete TUKAJ.

FOTO: STA/vlada.si/DZ