Premier dr. Miro Cerar: Luka Koper ostaja v državni lasti. Treba je prenehati širiti dezinformacije ter iti naprej.

Premier dr. Miro Cerar je pred shodom za zaščito Luke Koper, spomnil, da je vlada opredelila kot Luko strateško naložbo, ki ostaja v državni lasti. Ob tem je pozval Luko Koper in SDH, da se vzdržita vseh ravnanj, ki bi lahko škodili Luki. Dr. Cerar je poudaril, da je Luka Koper “izjemnega pomena za Slovenijo, zato jo je njegova vlada tudi uvrstila med strateške naložbe”.

Dodal je, da ne razume od kod “špekulacije in informacije, ki gredo v popolnoma v nasprotno smer”. Sklicatelji so ob zadnjem dogajanju okoli predloga za menjavo nadzornikov družbe namreč prepričani, da želi vlada Luko prodati, zato jo nameravajo zaščititi. Premier je ob tem pozval Luko in Slovenski državni holding (SDH), naj se vzdržita vseh ravnanj, ki bi lahko škodili Luki: “Ta je namreč izjemnega pomena ne le za lokalno okolje in podjetje samo, ampak za celotno Slovenijo. Vse kar škodi Luki Koper, škodi tudi Sloveniji. Treba je prenehati z vsemi turbulencami in prenehati širiti dezinformacije ter iti naprej.”

Premier je dejal, da mora Luka Koper biti tudi naprej poslovno uspešna, zato bomo tudi zgradili drugi tir: “S tem bomo Luki in Sloveniji omogočili, da izkoristi svoj geostrateški položaj in ostane na zemljevidu kot relevantna država in ima od tega tudi lastne in gospodarske koristi.