Premier dr. Cerar zahteva takojšnjo ureditev razmer v otroški srčni kirurgiji

Premier dr. Miro Cerar je po seji vlade sporočil, da je na seji vlade zahteval razrešitev treh članov sveta UKC Ljubljana in predlagal vzpostavitev samostojnega centra za zdravljenje otrok in odraslih s prirojenimi srčnimi napakami.

“Vsi vidimo, da so razmere na otroški srčni kirurgiji nesprejemljive. Vodstvu so ušle iz rok vse niti nadzora. Sami pa ocenjujejo, da težav ni, to je naravnost neverjetno. Zato pričakujem, da se na čelo UKC Ljubljana imenujejo kompetentne in zaupanja vredne osebe,” je dejal Cerar in dodal, da ne želi voditi države, kjer starši ne bodo mogli zaupati zdravstvenim institucijam.

Razrešitev 3 članov sveta zavoda UKC Ljubljana

Vlada je razrešila predstavnike ustanovitelja v svetu zavoda UKC Ljubljana in potrdila dodatne aktivnosti na področju izvajanja dejavnosti obravnave otrok in odraslih s prirojenimi srčnimi napakami ter ostalimi obolenji srca in ožilja. Do ureditve razmer v UKC Ljubljana, se oblikuje Center za obravnavo otrok in odraslih s prirojenimi srčnimi napakami kot samostojni javni zdravstveni zavod.Ostale odločitve z današnje seje vlade najdete na http://www.vlada.si/delo_vlade/sporocila_za_javnost/sporocila_za_javnost/article/155_redna_seja_vlade_rs_60580/

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne 9. november 2017