Premier dr. Cerar z mladimi gospodarstveniki o sodelovanju za razvoj Slovenije

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes sestal z mladimi gospodarstveniki. V pogovoru je predsednik vlade izpostavil, da so ravno mladi motor naše prihodnosti in naš pogled naprej, zato si želi še bolj poglobljenega sodelovanja. Sogovorniki so se strinjali, da sta povezovanje in sodelovanje ključna za napredek, ki je sicer v zadnjem času dobro viden na vseh področjih.

Premier dr. Cerar je mladim predstavnikom gospodarstva čestital za uspehe, ki jih dosegajo na različnih področjih. Posebej se jim je zahvalil za sodelovanje v razpravi o strategiji razvoja Slovenije do leta 2050 in njihovi pomembni vlogi v smeri razvoja Slovenije kot zelene referenčne države v digitalni Evropi. Premier je mlade pozval, da naj še naprej aktivno prispevajo svoje predloge in poglede na razvoj in situacijo v državi. Razveselilo ga je, da prepoznavajo priložnosti v Sloveniji in se zavedajo pomena mlajših generacij za blaginjo države in njeno prihodnost, pri tem je posebej poudaril optimizem in drznost, ki ju znajo pokazati.

Sogovorniki so se strinjali, da potrebujejo eden drugega za rezultate, ki jih v Sloveniji želimo dosegati, zato so se zavezali k nadaljnjemu rednemu sodelovanju. Posebej so izpostavili, da bodo skupaj gradili na konkurenčnih prednostih Slovenije in v javnosti spodbujali vrednote, kot so drzna odgovornost, partnersko delovanje in inovativnost.